Annonce
Læserbrev

Den borgerlige dominans er ved at være en saga blot - ikke en dag for tidligt

Læserbrev: Folketingsvalg 5. juni 2019. Det er tæt på nu, jeg har solgt huset og er ved at flytte, der ryddes op i "rodet".

Jeg kan se, at statsminister Løkke er i samme situation som mig, han rydder også op i sit "rod", og det er der jo en del af.

Han er ved at sige tak for sidst til sine samarbejdspartnere, da han er klar over, at han er på vej til en ny adresse og en ny start i sit liv.

Vi er jo mange, tæt på en tredjedel af de stemmeberettige i Danmark, os socialdemokrater, det største parti i Folketinget, der gennem årene med borgerlige regeringer har stået på sidelinjen eller uden for døren og set love og forringelser gennemført mod den almene og dårligst stillede del af befolkningen i vort samfund, hvorimod de rigeste har fået fyldt lommerne med guld.

Nu viser meningsmålingerne, at den borgerlige dominans er ved at være en saga blot, ikke en dag for tidligt efter min mening.

De blånæsede har hylekoret på plads i læserbreve og andre udtalelser i medierne om alle de ulykker, det vil medføre, at Mette Frederiksen og Socialdemokratiet vil overtage statsministeriet fremover. Jo, rønnebærrene er sure.

Det vil blive godt med en socialdemokratisk mindretalsregering, som kan og vil samarbejde og høre, hvad andre partier har af meninger, så vi kan få samling på hele Danmark igen.

Så godt valg til jer blånæsede vælgere fra en af dem, I ynder at kalde de røde.

Leif Kristensen. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Transportminister svarer igen: Hvorfor sænker du ikke sigtekornet, Troels Lund Poulsen?

Læserbrev: Troels Lund Poulsen (V) påstår her i avisen, at jeg løber fra et løfte om at ville udbygge E45 (læserbrevet "Tillykke. Nu skylder de røde en ny motorvej" 13. september, red.). Inden han skyder os for mange såkaldte "løftebrud" i skoene, vil jeg ganske stilfærdigt oplyse, hvad vi rent faktisk lovede før valget. For som vi sagde, så ønsker vi - i modsætning til hvad den tidligere regering leverede - at indgå en bred infrastrukturaftale til gavn for hele Danmark, som kan holde uanset, om regeringsmagten skulle skifte. Jeg synes derfor, at Troels Lund Poulsen skal sænke sigtekornet og lytte til opfordringen fra dele af erhvervslivet, som gør opmærksom på, at investeringer i infrastruktur er for vigtige til at være en årlig tilbagevendende politisk kampplads. Jeg kan naturligvis ikke svare på, hvorfor den tidligere regering valgte at indgå en så smal infrastrukturaftale kort før lukketid inden folketingsvalget. Men jeg kan konstatere, at hvis det havde været magtpåliggende for den tidligere regering, at dens investeringsplan skulle overleve efter et valg, så havde de nok brugt energien bedre på at sikre et bredt flertal. Og her - få måneder efter valget - så har Venstre allerede selv har trukket stikket på den tidligere regerings investeringsplan ved at melde ud, at partiet ikke længere vil prioritere Ring 5-motorvejen. Situationen er altså den, at der ikke længere er flertal for planen. Og det er den risiko, man løber, når man indgår smalle politiske aftaler. Det er også derfor, jeg ønsker at indgå en så bred infrastrukturaftale som muligt, hvilket også var formålet med vores eget trafikudspil fra før valget. Og i den forbindelse vil det være naturligt, at vi også drøfter trængselsudfordringerne på E45. Jeg ser meget frem til de kommende forhandlinger om en ny infrastrukturaftale og glæder mig over den konstruktive tilgang, som jeg har bemærket fra Venstres transportordfører, der på et samråd har udtalt: "Nu er valget overstået, og nu skal vi så se, om vi kan finde hinanden i en bred aftale, og det er vi da opsat på fra Venstres side." Det, synes jeg, er meget positivt. Og det synes jeg, at Troels Lund Poulsen bør lytte til. For vores fælles infrastruktur bør ikke være en politisk kampplads. Det er erhvervslivet, pendlerne og alle andre trafikanter, der hver dag sidder fast i trafikken, altså for vigtige til.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce