Annonce
Odder

Den bette traktor fik en makeover og hentet hjem af en af de store

Den llille traktor er blevet renoveret hos en af Arne Mathiesens bekendte, som bor på Vejle-egnen, og den blev fragtet dertil og hjem igen af en lidt større artsfælle: en Valtra 234, som har 230 hestekræfter. Privatfoto
Arne Mathisen kan vælge mellem 30 topmoderne traktorer, når Odder Maskinstation skal udføre opgaver. Nu kan hans gamle Massey Ferguson også bidrage.

Odder: Det var lidt af en festdag, da indehaveren af Odder maskinstation Arne Mathiesen i sidste uge kunne køre en af stedets ældste traktorer tilbage i maskinhuset - for den er blevet sandblæst, malet og ligner nu en spritny traktor fra....1960.

Trods den totale makeover forekommer den hjemvendte Massey Ferguson nu meget lille og som en, man skal behandle med omsorg. Ikke mindst når man ser den i selskab med de 30 storebrødre, der også bor på maskinstationen.

Annonce
Så fin som ny. Arne Mathiesen kører den gamle traktor tilbage i maskinehuset og får hjælp af barnebarnet Magnus. Privatfoto

Kan rive gårdspladsen

Og lille, det er den gamle traktor med sine 60 hestekræfter også, idet de noget yngre familiemedlemmer på maskinstationen kan prale af at besidde 100-450 hestekræfter. Faktisk var det en af dem, der hentede den nyrenovrede alderspræsident efter istandsættelsen, der foregik tæt på Vejle.

Arne Mathiesen fortæller, at den gamle traktor ikke skal indgå som en del af maskinparken på Rude Havvej.

- Det er ren nostalgi, at traktoren er blevet sat i stand. Den er med til at fortælle om udviklingen på stedet, for den var her, da jeg blev ansat i 1973. Faktisk kørte jeg med den på min anden dag på jobbet, fortæller ejeren, der overtog Odder Maskinstation i 1987 og siden har udvidet, så der i dag er 18 ansatte. Blandt andet hans tre døtre og en svigersøn.

Arne Mathiesen regner ikke med, at den nyrenoverede traktor kommer til at lave ret meget andet end at stå og se fin ud. Og så alligevel:

- Jo, lidt skal den da lave. Jeg tror, jeg vil bruge den, når gårdspladsen skal rives, siger han.

Man kan ikke se, at den gamle Massey Ferguson er næsten 60 år gammel. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce