Annonce
Ikast-Brande

Demente ser på billeder

Senil demente i Ikast-Brande har stor glæde af at se på fotografier, ophængt på væggene på kommunens plejecentre. På torsdag udkommer nogle af billederne i bogform. Pressefoto

Ikast-Brandes plejecentre har succes med at hænge fotografier op på plejecentre med senil demente beboere. Nu udkomme en del af billederne i bogform.

Ikast-Brande: I Ikast-Brande Kommune oplever man gode resultater efter et målrettet fokus på demensvenlig indretning af plejecentre. Beboerne har taget godt imod nye vægfotos på de kommunale plejecentre - de både kommenterer og iagttager billederne. Nu udkommer en del af billederne i bogform - foreløbig landets første af slagsen.

På plejecentret Solbakken i Ejstrupholm fortæller leder Karen Pihl:

- Det er utroligt, hvad billederne gør for beboerne, der kommer med mange gode kommentarer til og om billederne. Det samme gør de pårørende. Beboerne snakker selv om billederne, og personalet har fået et værktøj til at starte en snak. Man kan ligefrem mærke, at glæden smitter.

Manden bag billederne er fotojournalist Mogens Greve fra fotori.dk. Han siger:

- Det er spændende at arbejde med et fagområde på en ny måde, hvor ingen har været før, og dejligt, at plejecentrene tager så godt imod det. At personalets velbefindende påvirkes af beboernes glæde over fotorierne, siger for mig også meget om et både empatisk og engageret personale på plejecentrene.

En stor del af motiverne på væggene i Ikast-Brande tager udgangspunkt i naturen og taler til følelserne og til hjertet.

På torsdag klokken 10.30 markeres med en lille reception på Højris Have i Ikast, at nogle af billederne udkommer i bogform.

- Vi har hidtil ikke kunnet knække koden. Men det tror vi, at bogen kan være med til, siger leder på Højris Have, Karen Margrethe Madsen.

- Det er utroligt, hvad billederne gør for beboerne, der kommer med mange gode kommentarer til og om billederne. Det samme gør de pårørende. Man kan ligefrem mærke, at glæden smitter.

[b]Karen Pihl, leder af plejecentret Solbakken i Ejstrupholm[/b]

Ny bog

En stor del af motiverne på væggene i Ikast-Brandes plejecentre tager udgangspunkt i naturen og taler til følelserne og til hjertet. Torsdag den 9. marts klokken 10.30 markeres med en lille reception på Højris Have i Ikast, at nogle af billederne udkommer i bogform.Der er tale om en A3 foto- og samtalebog til glæde for beboere på plejecentre, personalet, de pårørende, besøgsvenner med flere.

Det er den første bog af slagsen i Danmark, og den er skabt på baggrund af et kommunalt fokus på demensvenlig indretning af plejecentre.

Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce