Annonce
Ikast-Brande

Demente ser på billeder

Senil demente i Ikast-Brande har stor glæde af at se på fotografier, ophængt på væggene på kommunens plejecentre. På torsdag udkommer nogle af billederne i bogform. Pressefoto

Ikast-Brandes plejecentre har succes med at hænge fotografier op på plejecentre med senil demente beboere. Nu udkomme en del af billederne i bogform.

Ikast-Brande: I Ikast-Brande Kommune oplever man gode resultater efter et målrettet fokus på demensvenlig indretning af plejecentre. Beboerne har taget godt imod nye vægfotos på de kommunale plejecentre - de både kommenterer og iagttager billederne. Nu udkommer en del af billederne i bogform - foreløbig landets første af slagsen.

På plejecentret Solbakken i Ejstrupholm fortæller leder Karen Pihl:

- Det er utroligt, hvad billederne gør for beboerne, der kommer med mange gode kommentarer til og om billederne. Det samme gør de pårørende. Beboerne snakker selv om billederne, og personalet har fået et værktøj til at starte en snak. Man kan ligefrem mærke, at glæden smitter.

Manden bag billederne er fotojournalist Mogens Greve fra fotori.dk. Han siger:

- Det er spændende at arbejde med et fagområde på en ny måde, hvor ingen har været før, og dejligt, at plejecentrene tager så godt imod det. At personalets velbefindende påvirkes af beboernes glæde over fotorierne, siger for mig også meget om et både empatisk og engageret personale på plejecentrene.

En stor del af motiverne på væggene i Ikast-Brande tager udgangspunkt i naturen og taler til følelserne og til hjertet.

På torsdag klokken 10.30 markeres med en lille reception på Højris Have i Ikast, at nogle af billederne udkommer i bogform.

- Vi har hidtil ikke kunnet knække koden. Men det tror vi, at bogen kan være med til, siger leder på Højris Have, Karen Margrethe Madsen.

- Det er utroligt, hvad billederne gør for beboerne, der kommer med mange gode kommentarer til og om billederne. Det samme gør de pårørende. Man kan ligefrem mærke, at glæden smitter.

[b]Karen Pihl, leder af plejecentret Solbakken i Ejstrupholm[/b]

Ny bog

En stor del af motiverne på væggene i Ikast-Brandes plejecentre tager udgangspunkt i naturen og taler til følelserne og til hjertet. Torsdag den 9. marts klokken 10.30 markeres med en lille reception på Højris Have i Ikast, at nogle af billederne udkommer i bogform.Der er tale om en A3 foto- og samtalebog til glæde for beboere på plejecentre, personalet, de pårørende, besøgsvenner med flere.

Det er den første bog af slagsen i Danmark, og den er skabt på baggrund af et kommunalt fokus på demensvenlig indretning af plejecentre.

Annonce
Horsens For abonnenter

20 boliger af "stærkt eftertragtet type" og grønt område på vej midt i Lund: Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kristi himmelfartsdag må vente - i denne weekend valfarter musikelskere til festival-genopstandelse i Horsens

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Horsens

Fodgænger kørt ned i kryds: Bilist ville foretage et sving

Sport

Horsens-rytter vinder europamesterskabet: Den internationale mesterskabsmedalje nummer 18 kom i hus i Litauen

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Erhverv

Fire uger efter konkurs: 10 ufærdige byggeprojekter mangler fortsat købere

Hedensted For abonnenter

Se listen over, hvor meget digelagets bestyrelse står til at få i løn: Arbejdet i digelaget kræver en del tid, siger formand

Horsens

Børneområdet skal spare 17 millioner: Det kan gå ud over kørsel til specialbørnehave og åbningstider i dagtilbud

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Juridisk brevkasse

Min arbejdsplads er blevet solgt til en anden virksomhed - kan jeg være sikker på at beholde mit job?

Horsens For abonnenter

Seks måneders fængsel og udvisning: To mænd dømt for grov vold, tvang og trusler

Horsens For abonnenter

På to uger er der blevet tinglyst 12 bolighandler i Horsens Kommune: Se dem her

Annonce