Annonce
Ikast-Brande

Demente ser på billeder

Senil demente i Ikast-Brande har stor glæde af at se på fotografier, ophængt på væggene på kommunens plejecentre. På torsdag udkommer nogle af billederne i bogform. Pressefoto

Ikast-Brandes plejecentre har succes med at hænge fotografier op på plejecentre med senil demente beboere. Nu udkomme en del af billederne i bogform.

Ikast-Brande: I Ikast-Brande Kommune oplever man gode resultater efter et målrettet fokus på demensvenlig indretning af plejecentre. Beboerne har taget godt imod nye vægfotos på de kommunale plejecentre - de både kommenterer og iagttager billederne. Nu udkommer en del af billederne i bogform - foreløbig landets første af slagsen.

På plejecentret Solbakken i Ejstrupholm fortæller leder Karen Pihl:

- Det er utroligt, hvad billederne gør for beboerne, der kommer med mange gode kommentarer til og om billederne. Det samme gør de pårørende. Beboerne snakker selv om billederne, og personalet har fået et værktøj til at starte en snak. Man kan ligefrem mærke, at glæden smitter.

Manden bag billederne er fotojournalist Mogens Greve fra fotori.dk. Han siger:

- Det er spændende at arbejde med et fagområde på en ny måde, hvor ingen har været før, og dejligt, at plejecentrene tager så godt imod det. At personalets velbefindende påvirkes af beboernes glæde over fotorierne, siger for mig også meget om et både empatisk og engageret personale på plejecentrene.

En stor del af motiverne på væggene i Ikast-Brande tager udgangspunkt i naturen og taler til følelserne og til hjertet.

På torsdag klokken 10.30 markeres med en lille reception på Højris Have i Ikast, at nogle af billederne udkommer i bogform.

- Vi har hidtil ikke kunnet knække koden. Men det tror vi, at bogen kan være med til, siger leder på Højris Have, Karen Margrethe Madsen.

- Det er utroligt, hvad billederne gør for beboerne, der kommer med mange gode kommentarer til og om billederne. Det samme gør de pårørende. Man kan ligefrem mærke, at glæden smitter.

[b]Karen Pihl, leder af plejecentret Solbakken i Ejstrupholm[/b]

Ny bog

En stor del af motiverne på væggene i Ikast-Brandes plejecentre tager udgangspunkt i naturen og taler til følelserne og til hjertet. Torsdag den 9. marts klokken 10.30 markeres med en lille reception på Højris Have i Ikast, at nogle af billederne udkommer i bogform.Der er tale om en A3 foto- og samtalebog til glæde for beboere på plejecentre, personalet, de pårørende, besøgsvenner med flere.

Det er den første bog af slagsen i Danmark, og den er skabt på baggrund af et kommunalt fokus på demensvenlig indretning af plejecentre.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Horsens

Skoleleder fik et uventet skulderklap: Vi sidder jo normalt ikke forrest, når der uddeles ros

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Annonce