Annonce
Ikast-Brande

Demente ser på billeder

Senil demente i Ikast-Brande har stor glæde af at se på fotografier, ophængt på væggene på kommunens plejecentre. På torsdag udkommer nogle af billederne i bogform. Pressefoto

Ikast-Brandes plejecentre har succes med at hænge fotografier op på plejecentre med senil demente beboere. Nu udkomme en del af billederne i bogform.

Ikast-Brande: I Ikast-Brande Kommune oplever man gode resultater efter et målrettet fokus på demensvenlig indretning af plejecentre. Beboerne har taget godt imod nye vægfotos på de kommunale plejecentre - de både kommenterer og iagttager billederne. Nu udkommer en del af billederne i bogform - foreløbig landets første af slagsen.

På plejecentret Solbakken i Ejstrupholm fortæller leder Karen Pihl:

- Det er utroligt, hvad billederne gør for beboerne, der kommer med mange gode kommentarer til og om billederne. Det samme gør de pårørende. Beboerne snakker selv om billederne, og personalet har fået et værktøj til at starte en snak. Man kan ligefrem mærke, at glæden smitter.

Manden bag billederne er fotojournalist Mogens Greve fra fotori.dk. Han siger:

- Det er spændende at arbejde med et fagområde på en ny måde, hvor ingen har været før, og dejligt, at plejecentrene tager så godt imod det. At personalets velbefindende påvirkes af beboernes glæde over fotorierne, siger for mig også meget om et både empatisk og engageret personale på plejecentrene.

En stor del af motiverne på væggene i Ikast-Brande tager udgangspunkt i naturen og taler til følelserne og til hjertet.

På torsdag klokken 10.30 markeres med en lille reception på Højris Have i Ikast, at nogle af billederne udkommer i bogform.

- Vi har hidtil ikke kunnet knække koden. Men det tror vi, at bogen kan være med til, siger leder på Højris Have, Karen Margrethe Madsen.

- Det er utroligt, hvad billederne gør for beboerne, der kommer med mange gode kommentarer til og om billederne. Det samme gør de pårørende. Man kan ligefrem mærke, at glæden smitter.

[b]Karen Pihl, leder af plejecentret Solbakken i Ejstrupholm[/b]

Ny bog

En stor del af motiverne på væggene i Ikast-Brandes plejecentre tager udgangspunkt i naturen og taler til følelserne og til hjertet. Torsdag den 9. marts klokken 10.30 markeres med en lille reception på Højris Have i Ikast, at nogle af billederne udkommer i bogform.Der er tale om en A3 foto- og samtalebog til glæde for beboere på plejecentre, personalet, de pårørende, besøgsvenner med flere.

Det er den første bog af slagsen i Danmark, og den er skabt på baggrund af et kommunalt fokus på demensvenlig indretning af plejecentre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce