Annonce
Odder

Demensuger: Deler viden ud til alle

Demenskoordinator Susan Kaagh håber, at mange vil deltage i arrangementerne i Demensugerne 2020. Arkivfoto: Søren E. Alwan
For fjerde gang holder kommunen demensuger. Formålet er dele viden ud om sygdommen, og det sker ved en række arrangementer.
Annonce

Odder: Man kan godt være aktiv, selv om man har en demenssygdom. Det er en af de oplysninger, som Odder Kommune gerne vil dele ud, når den holder demensuger i begyndelsen af 2020.

Fra 13. til 24. januar foregår der en række arrangementer, skriver kommunen i en pressemeddelelse. Formålet er at give borgere mere viden om demens.

Derfor er der arrangementer både for dem, der har demens tæt inde på livet, og for dem, der bare er nysgerrige og gerne vil vide mere om sygdommen.

- Vi får også besøg af Michéle Bellaiche, der fortæller om at være pårørende til en person med demens, og så kommer der en spændende eftermiddag med overskriften "Demens set indefra", hvor personer med demens fortæller om deres oplevelse med at have en demenssygdom, siger demenskoordinator Susan Kaagh.

Det er fjerde gang, kommunen holder demensuger, og i år kan man blandt andet opleve Silas Holst, der byder op til dans. Fællesskabet og dansen er fællesnævneren fremfor sygdommen. Herudover holder Silas Holst et foredrag om mobning.

Biffen viser filmen "Vores livs ferie", og bagefter er der debat om demens.

Annonce

Er aldrig alene

- Sidst men ikke mindst åbnes dørene på kommunens plejecentre, og det er muligt at besøge nogle af de tilbud for personer med demens, som Odder Kommune tilbyder. I Odder Kommune arbejder vi for at være en demensvenlig kommune, hvor man aldrig er alene med demens, siger Susan Kaagh.

Mandag 13. januar kl. 14-16 i Pakhuset, "Demens set indefra."

Torsdag 16. januar kl. 17.15-18, dans med Silas Holst på Odder Gymnasium. Samme sted kl. 19-21 fortæller Silas Holst om mobning.

Tirsdag 21. januar kl. 19-21 i Kulturkøkkenet i Vitapark fortæller Michéle Bellaiche om at være pårørende.

Onsdag 22. januar kl. 13.30 viser Biffen filmen "Vores livs ferie."

Desuden er der åben plejebolig med rundvisning på Bronzealdervej tirsdag 14. januar kl. 16.30-18.30, på Skovbakkehjemmet fredag 17. januar kl. 15-16 og på Stenslund torsdag 23. januar kl. 14-16.

Man kan læse mere om arrangementerne på odder.dk/demensuger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Lokale butikker har mundbind - men efterspørgslen er stor, og de kan løbe tør

Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce