Annonce
Hedensted

Demensplejehjem med 67 boliger på vej: Det hidtil største i kommunen

Det nye demensplejehjem, som bliver placeret i på Rugmarken i den sydlige del af Hedensted, vil rumme cirka 67 plejeboliger. Arkivfoto: Morten Pape
Byrådet sendte onsdag lokalplan nr. 1140 om et nyt demensplejehjem i offentlig høring. Byggeriet bliver det hidtil største plejehjemsprojekt i Hedensted Kommune.
Annonce

Hedensted: Byrådet besluttede ved onsdagens byrådsmøde at sende forslaget om et nyt demensplejehjem i Hedensted i offentlig høring.

Plejehjemmet, som byrådet i maj 2019 besluttede at placere på Rugmarken i den sydlige del af Hedensted, vil rumme cirka 67 plejeboliger med fællesarealer, et dagcenter, parkeringsareal, udendørs opholdsarealer samt forsinkelsesbassin til regnvand. Plejehjemmet kommer til at koste 138 millioner kroner, og er dermed det største plejehjemsbyggeri i kommunens historie.

- Det er dejligt, at vi nu er kommet så langt med demensplejehjemmet, at det kan sendes i høring. Alle demente venter spændt på, at høringspunktet er forbi, og jeg håber, at alle borgere i området vil tage godt imod det, sagde Allan Petersen (DF) som afsluttende bemærkning ved onsdagens byrådsmøde.

Byrådet satte sidste år gang i byggeriet, fordi antallet af demente i kommunen stiger, og fordi nogle af de nuværende demensafdelinger er utidssvarende.

Hvis tidsplanen holder, kan de første beboere flytte ind på det nye plejehjem i december 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce