Annonce
Brædstrup

Dele af posthus væltes: Ny restaurant åbner til juni

Nedbrydningsmaskiner gik mandag i gang med at rive det gamle ekspeditionskontor ned. Samtidig er håndværkere gået i gang med at renovere hovedbygningen. Foto: Peter Hald

Nedbrydningsmaskiner gik mandag i gang med at rive dele af det gamle posthus ned i Brædstrup. Hovedbygningen skal herefter renoveres, så der kan åbne en restaurant til juni.

Brædstrup: Nedbrydningsmaskinerne fra P. Olesen i Hovedgård gik mandag i gang med at rive den ene længe ned af det gamle posthus på Jernbanegade 1, Brædstrup, hvor det tidligere ekspeditionskontor plejede at holde til huse. Dermed er projektet med at renovere og omdanne den gamle postbygning til en kombineret restaurant og café i underetagen og fire lejligheder på førstesalen i fuld gang.

Det er ejendomsfirmaet PHC Ejendomme, som købte bygningen sidste år, og her ser medejer Peter Pørtner Voldby frem til, at der nu endelige sker noget med det gamle posthus, som har stået tomt siden 2014.

- Det er skønt, at vi nu er kommet i gang. Vi regner med, at nedrivningen vil være færdig i denne uge. Herefter pakkes det gamle posthus ind i stillads, og så går renoveringen i gang. Det bliver tale om en totalrenovering, hvor vi starter med taget, og så går vi ellers hele huset igennem. Vi får dog travlt, fordi det er meningen, at restauranten i underetagen skal stå færdig til åbning 1. juni. Så det håber vi, at vi når, siger Peter Pørtner Voldby.

Annonce

Vi får travlt, for det er meningen, at restauranten i underetagen skal stå færdig til åbning 1. juni.

Peter Pørtner Voldby
Noget i den stil kommer byens nye restaurant til at tage sig ud. Inden da skal bygningen igennem en totalrenovering, inden restaurantet kan åbne 1. juni. Illustration: Visometric

Restaurant har fået et navn

For at nå tidsplanen er der derfor fuld fokus på at blive færdig med restauranten, mens lejlighederne på 1. sal først bliver færdige til efteråret.

Projektet for den gamle postbygning er lavet i samarbejde med arkitektfirmaet Tankestregen i Horsens. Den kommende restaurant/café får navnet "Restaurant Det Gamle Posthus", som skal drives af et par professionelle restaurationsfolk, som lejer lokalet af PCH Ejendomme. Her mangler de sidste detaljer dog at falde på plads.

Hele arbejdet omkring det gamle posthus er sket i et samarbejde mellem PCH Ejendomme og Horsens Kommune, idet banestien skal føres igennem midtbyen og forbi posthuset som et led i områdefornyelsen.

- Der kommer derfor til at ske store forandringer i området, hvor der også skal skabes et banetorv. Jeg synes, det bliver et fantastisk projekt, og det bliver rigtig godt for Brædstrup, når det hele er færdigt, siger Peter Pørtner Voldby.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce