Annonce
Erhverv

Del af strategi: Bygge-mastodonter fra Horsens investerer fem millioner i dagbogs-app

Michael Mortensen er medejer af Casa A/S og nu også af Aarhus-virksomheden Reflectly. Arkivfoto

Dagbog bygget på robot-samtaler. Det er essensen af den intelligente app, som Michael Mortensen og Per Hansen nu har kastet fem mio. kr. efter.

Horsens: Casa-stifterne Michael Mortensen og Per Hansen har tilsammen netop skudt rundt regnet fem mio. kr. i Aarhus-virksomheden Reflectly ApS.

Det fremgår af cvr-registret, hvor de to horsensianerne nu er registreret som medejere med hver en andel, der ligger mellem fem og 9,99 pct.

I forvejen ejer de - i et selskab, hvor Casa-medstifter Peter Rosengreen også har en mindre ejerandel - en andel af Reflectly Aps, der er opgjort til at være mellem 10 og 14,99 pct. Denne andel fik trekløverets selskab i forbindelse med en kapitalindsprøjtning i oktober sidste år på 500.000 kr.

Annonce

Det er en del af vores investerings-strategi, at vi spreder os, så vi foruden byggeri og ejendomme også invester i andre brancher og typer af virksomheder.

Per Hansen, adm. direktør i Ejendomsselskabet Casa
Per Hansen, som er direktør for en del af Michael Mortensens selskaber, er også medejer af flere. Nu har han sammen med Michael Mortensen skudt et millionbeløb i Aarhus-virksomheden Reflectly. Arkivfoto

Fra samtale-robot til dagbog

Virksomheden, der blev stiftet af en gruppe aarhusianere i august 2017, står bag en app, der kan betegnes som samtale-baseret dagbog. En såkaldt chatbot - samtale-robot - stiller hver dag spørgsmål, som varierer alt efter brugerens behov og tidligere samtaler med robotten. Hver dag omsættes brugerens svar til dagbogs-format, som gemmes og nemt kan findes frem igen.

Ifølge niche-mediet Tech Savvy har platformen i dag flere end 500.000 brugere, der hovedsageligt bor i Nordamerika. I Danmark tæller brugerne ca. 35.000.

Adm. direktør og medstifter Jakob Brøgger-Mikkelser fortæller til Tech Savvy, at der i opstartsfasen er fokuseret på de engelsktalende markeder.

Den ny investering fra de to horsensianere skal bl.a. bruges til at komme ind på det asiatiske marked, men også til produktudvikling og ansættelse af flere folk, bl.a. landedirektører til euroæiske lande som Frankrig og Tyskland, udtaler direktøren til mediet.

Stor risiko - men vi tror på dem

Per Hansen bekræfter investeringen og forklarer til Horsens Folkeblad:

- Overordnet set investerer vi i flere ting. Vores hovedbranche er byggeri og ejendomme, men vi investerer også i andre typer af børsnoterede aktieselskaber og i start-ups (forretninger i opstarts-fase, red.)

- Til at begynde med investerede vi sidste efterår en halv mio. kr. i Reflectly. Nu har de arbejdet videre med forretningsplanen og var nået til et sted, hvor de havde brug for en kapitalrejsning igen. Det oplagte er at spørge dem, der har investeret i forvejen, og vi var med på den. Der kan være stor risiko forbundet med investeringer i start-ups, men Reflectly er nået et godt skridt videre, og vi tror på dem, lyder det fra Per Hansen.

Han fortæller, at han og Michael Mortensen følger virksomhedens udvikling tæt, og at de bidrager med egne erfaringer.

- I dette tilfælde ikke på det tekniske område, men mere når det gælder forretningsudvikling, finansiering og lignende, forklarer han.

Mens det er selskabet Think Bigger Manegment, som Per Hansen og Michael Mortensen står bag sammen med Peter Rosengreen, der bidrog med den første investering i Reflectly, kommer den seneste kapitalindsprøjtning fra hhv. Per Hansens og Michaels Mortensens personlige selskaber.

- Det skyldes, at det er Michael og mig, der har involveret os i virksomheden, og så er det også mest fair, at det er os, der alene tager risikoen for den ny investering, forklarer Per Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubeboet gård i Stouby hårdt ramt af brand

Annonce