Annonce
Sport

Decimeret Horsens IC-mandskab blev sendt ud af pokalturneringen: Derfor ville cheftræneren have elsket avancement - trods kaotisk kalender med udskudte kampe

Magnus Langager leverede en god arbejdsindsats under kurven og var én blandt flere HIC-reserver, der fik masser af minutter mod Team FOG Næstved. Holdets bedste mand var Siler Schneider, der i fraværet af Khalil Ahmad blev HIC-topscorer med 30 point. Arkivfoto: Mads Dalegaard
HIC-cheftræner Lukas Varga kunne efter 101-91-nederlaget til Team FOG Næstved onsdag ikke se det positive i, at holdet nu undgår yderligere kampe i pokalturneringen. Coronaisolerede spillere og amputerede træningspas betyder, at Horsens IC har stærkt brug for kampe, lyder det.

Næstved: Efter flere ugers uvished, stribevis af udskudte kampe og spillere med coronasmitte eller i isolation var det et noget decimeret Horsens IC-hold, der søndag skulle i aktion på udebane i pokalturneringens kvartfinale.

Modstanderen var Team FOG Næstved, og til trods for en - under omstændighederne - acceptabel indsats fra HIC, kørte hjemmeholdet en sikker sejr hjem på 101-91.

Dermed pokalexit - og på papiret et nederlag, der trods alt giver en smule luft i et tætpakket kampprogram, hvor foreløbig to udskudte HIC-opgør skal presses ind de kommende uger.

Annonce

En optik, cheftræner Lukas Varga ikke delte efter nederlaget i Næstved.

- Det var vel kun os selv, der troede på, at vi kunne tage herover og hente sejren - og jeg ville have elsket at stå i en semifinale mod Bakken Bears. Vores træninger har været så ustabile med spillere ude, og vi har virkelig brug for kampe back-to-back. Det får vi heldigvis nu, hvis vi undgår flere aflysninger, sagde han.

Horsens IC havde taget turen til østpå uden de to normale startere, Khalil Ahmad og Vedran Borovcanin, ligesom at forwardspilleren Magnus Høj heller ikke var med.

Det betød, at HIC, der i december sagde farvel til holdets største spiller, Alioune Tew, var udfordret på centimeter under kurven og måtte disponere minutterne nøje for de to big men, Koch Bar og Soufi Diakite.

Samtidig gjorde HIC-spillerne det svært for sig selv allerede tidligt i kampen, hvor begyndende fejlproblemer - blandt andet tre til personlige til Koch Bar - medførte et dyk i intensiteten i forsvarsenden.

Huller i forsvaret

Horsens IC havde kampen igennem svært ved at dæmme op for Team FOG Næstveds skytter, som ramte otte ud af 11 trepointsforsøg i første halvleg. Afspejlet ved de ti point, 59-49, som hjemmeholdet førte med ved pausen.

Her havde Horsens IC få sekunder før tid ellers mulighed for at bringe sig indenfor tre point. To brændte straffekast efterfulgt af en tre'er på signalet i den anden ende betød dog, at HIC fik en spand koldt vand i hovedet, som man aldrig kom sig over i løbet af kampens sidste to perioder.

- Vi kunne - og burde - have brugt vores fejl en smule klogere, for vi havde holdfejl nok at give af, men det udnyttede vi ikke, sagde Lukas Varga, som erkendte betydningen af at være uden især Ahmad og Borovcanin.

- Sammenhængskraften bliver langsomt bedre, men man må også sige det, som det er: Khalil og Vedran er to spillere, der sætter tonen i vores spil og giver balance på holdet. Når de er med, performer de andre som regel også bedre.

Cheftræneren kunne imidlertid glæde sig over endnu en stærk præstation fra Siler Schneider, der i de andre profilers fravær var sit holds bedste - med 30 point.

Annonce

Forventer ny spiller inden længe

Også udover den nylige coronaudvikling har Horsens IC i denne sæson været særdeles hårdt ramt af spillere, som af forskellige årsager ikke har været til rådighed i perioder.

Han kan dog glæde sig over, at klubben i øjeblikket er tæt på at lande en forstærkning til truppen.

- Aftalen er meget tæt på - og jeg hører, at det kun er papirarbejdet, der mangler. Det er en spiller, som vi har kigget på længe. En direkte erstatning for Alioune Tew, sagde cheftræneren.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Erhverv

Overvældende interesse: Her vil John Arne bygge nyt padelcenter med fire baner

Annonce