Annonce
Debat

Debat: Vi vil aldrig tillade, at de fremmede ødelægger vores land! Så vil vi hellere ødelægge det selv ...

Debat: Der foregår en vedblivende kamp for at tage vare på det Danmark, vi er så mange, der elsker. For vi er stolte af det, som vi og forfædrene har bygget op. Vores traditioner, homogene kultur og vores velfærdssamfund.

Rasmus Elkjær Larsen, På Kant, Danmark

Men frygt og udlændingepolitik under ét har desværre integreret sig i de fleste politikområder. Arbejdsmarkedspolitik (de tager vores arbejde). Kulturpolitik (de tager vores kvinder og traditioner). Retspolitik (de tager vores ting og vores tryghed). Finanspolitik (de tager vores penge på bekostning af velfærdssamfundet).

Derfor samles alle emner før eller siden i en udlændingedebat. Alt kommer til at dreje sig om de fremmedes påvirkning af vores samfund, og vupti - så har du hele grundlaget for Nye Borgerlige.

Annonce

På den ene side er de gode dem, der tager ansvar og kører en benhård strammerlinje, over for de uansvarlige, som saver den gren, de selv sidder på, af. På den anden side er de onde dem, der kører en benhård strammerlinje, over for de gode, som bevarer medmenneskeligheden i de vanskelige prioriteringer.

Forvirret? Mon ikke.

Men hvem der er skiftevis god eller ond er her ikke det centrale. Det vigtige er at indse, at vi har glemt, hvad vi kæmper for, i kampen mod nogen, vi kæmper imod.

Nyrups gamle parti har gjort DF'erne aldeles stuerene ved at overtage Dansk Folkepartis politik så fuldt og helt, at gamle socialdemokrater snart ikke kan holde ud at være i stue med sig selv. Venstre er revnet i kampen for og imod strammer-kager.

Hvorfor? Fordi vi lader os definere igennem vores udlændingepolitik og andres syn på os og vores nation.


Hvem der er skiftevis god eller ond er her ikke det centrale. Det vigtige er at indse, at vi har glemt, hvad vi kæmper for, i kampen mod nogen, vi kæmper imod.

Fra debatindlægget


Det er på tide, at vi holder op med at indrette vores fællesskab ud fra en kongstanke om, at andre helst ikke må ha lyst til at bo her. Det er skørt, at vi begrænser vores egen ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, retsikkerhed, for at forhindre andre i at udnytte vores demokrati. Demokratiet består, hvis vi holder fast i det.

Når det er sagt, skal vi ikke acceptere tilflyttere, der forsøger at nedbryde vores samfundsmodel. Vi skal ikke vedblivende se igennem fingere med et indvandret kriminalitetsmønster. Vi skal ikke tillade de få at ødelægge det for de mange. Men vi skal adressere problemerne, uden at vi mister os selv undervejs.

Fædrelandet har brug for sønner og døtre, der tager vare på arven. Modersmålet. Demokratiet. Frihedsrettighederne. Lad os derfor være for noget og ikke primært imod nogen.

Mon ikke vi faktisk kan være enige om det?

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); indehaver af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).

Annonce
Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Net over havnebad endte som fuglefælde

Odder For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Sport

Hvad er der dog galt med Esbjerg?

Sport

Drachmann ikke med til Amager

Sport

Thor Lange: AC Horsens er favorit på Amager

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Erhverv

Flere forretninger har fortsat svært ved at skaffe varer på grund af corona: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Hedensted

Se video: Kænguru løs i Løsning - efterlyser ejer

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Sport

Johanne Svendsen kom hjem til Vejle og slog professionel ukrainer

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Odder

Tre personer kæntret i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen er sejlet til undsætning

Annonce