Annonce
Debat

Debat: Verden går videre, også uden Peter Kofod

EU: Fordi jeg har stemt for den nye Kommission, anklager min kollega i Europa-Parlamentet, Peter Kofod (DF), mig her i avisen for at ønske en EU-hær og svigte både de danske lønmodtagere og kampen for at styrke EU’s ydre grænser. Paradoksalt nok indrømmer Kofod, at politik langt fra er så sort-hvidt, som han stiller det op. Så lad mig endelig hjælpe ham med at udrede nuancerne her.

At jeg stemte for den nye Kommission skyldes dens ambitioner for den altafgørende grønne omstilling. Det er de grønne ambitioner, som Kofod svigter ved at stemme nej.

Kofod skriver, at Kommissionen har udtrykt ønske om at indføre minimumsløn. Det er rigtigt. Stærke kræfter i Europa-Parlamentet og blandt EU’s medlemslande har samme ønske. Det er jeg og Socialdemokratiet lodret imod. Men hvor Kofod vælger den lette, passive løsning, vælger vi i socialdemokratiet at sætte os ved forhandlingsbordet. Vi går ind i forhandlingerne for at forhindre et direktiv fra Kommissionen, der truer den danske model. Hvad gør Peter Kofod? Tilsyneladende ingenting.

Kofod beklager ligeledes, at Kommissionen, som modsvar til migrantsituationen ønsker at indsætte yderligere grænsepersonale ved EU’s ydre grænser. Jeg troede sådan set, vi var enige om, at det var godt at styrke EU’s ydre grænser, og det overrasker mig, at Kofod ikke støtter denne ide.

Hertil påstår Kofod, at jeg ved at støtte Kommissionen, også støtter oprettelsen af en EU-hær. Heldigvis er også det lodret forkert. Kommissionen ønsker at styrke EU’s forsvarsindsats på en måde, der komplementerer NATO’s arbejde. Kommissionsformand, Ursula Von der Leyen, har udtalt, at EU ikke på nogen måde skal være i konkurrence med NATO om en forsvarsalliance. Med andre ord: ingen EU-hær.

Alt i alt er der meget Kofod har fået galt i halsen. Jeg tror, han har brug for at drikke et glas vand. Og så håber jeg, han vil komme ind i kampen for klimaet, mod en EU-mindsteløn og for stærkere ydre grænser i EU frem for bare at sidde at skabe sig på sidelinjen.

Annonce
Niels Fuglsang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dagpengedebat: Det nærmer sig det rene hykleri, DF

Læserbrev: De seneste dages debat om en højere dagpengesats nærmer sig, så vidt jeg kan se, det rene hykleri, i hvertfald når det drejer sig om Dansk Folkeparti. DF har meget kraftigt, for ikke at sige nærmest besat som en stalker, kæmpet for, at folk på offentlige ydelser skal leve på et eksistensniveau, som er stort set umuligt. Nu vil samme parti have hævet en anden offentlig ydelse, nemlig dagpengene. Nuvel, folk på dagpenge betaler selv til deres ydelser, men langtfra i en grad, som dækker det, der bliver udbetalt. Resten af pengene kommer derfor fra skatteyderne. Der tales her om, at dagpengesatsen, som nu er så lav, at folk ikke kan sende deres børn på lejrskole, til fødselsdagsfester, eller at rådighedsbeløbet er alt for lille, til at de har penge nok til et rimeligt almindeligt liv og dagligdag. Hvor har vi før hørt dette? Kontanthjælpen består brutto af ca. 12.000 kr. for enlige uden børn og 15.000 kr. for enlige med børn, og dagpengesatsen er på ca. 19.000 kr., altså 4-7000 kr. højere end kontanthjælpen. Jeg spørger så blot Dansk Folkeparti om, hvorfor det ikke er rimeligt, at folk på dagpenge skal stramme livremmen ind med en højere offentligt støttet udbetaling, når det er rimeligt, at folk på en væsentligt lavere kontanthjælp skal gøre det?

Erhverv For abonnenter

Fra avlsgård til forsøgscenter: Se billeder af Bygholm-bygningerne, som er til salg

Annonce