Annonce
Debat

Debat: Vær ærlige, aktiveringen er altså rettet mod indvandrer-kvinderne

Regeringen foreslår nu, at indvandrere på overførelsesindkomst skal i aktivering 37 timer om ugen.

Alt for mange i gruppen – ikke mindst kvinderne – er håbløst langt væk fra arbejdsmarkedet. Ifølge de seneste tal fra ministeriet er det i dag kun 36 procent af målgruppen som i dag sendes i forløb, eksempelvis virksomhedspraktik. Det er skadeligt for integrationen, det er dyrt for samfundet og det skaber problemer, som går i arv til de næste generationer. Derfor skal der gøres en indsats for at bryde den dårlige spiral. Og det skal gå hurtigt og gerne være effektivt.

Helt per automatik råber Det Radikale Venstre og Enhedslisten selvfølgelig op over, at forslaget er udtryk for diskrimination. Det er jo åbenlyst, at tiltaget er rettet mod en bestemt befolkningsgruppe.

Lad os være ærlige: Selvfølgelig er tiltaget rettet mod en bestemt gruppe - som er kendetegnet ved en bestemt etnicitet. For det er den gruppe, som vi har en udfordring med. Det er den gruppe, som vi er nødt til at få integreret i samfundet, hvis vi vil undgå parallelsamfund, sociale problemer og tabte generationer langt ud i fremtiden.

De senere år er antallet af børn af danske forældre på kontanthjælp faldet fra 3.800 til 1.600 – men samtidig er børn af ikke-vestlige forældre på kontanthjælp steget fra 6.900 til 8.300.

Beskæftigelsesgabet mellem flygtninge/indvandrere og den øvrige befolkning er alt for stor. Og ikke-vestlige indvandrere er markant overpræsenteret på offentlig forsørgelse.

Fire ud af fem kvinder med dansk oprindelse - i den erhvervsaktive alder - er i arbejdsstyrken; mens det samme kun gælder for hver anden kvinde med indvandrerbaggrund. Ofte er årsagen, at mændene ikke tillader kvinderne at komme ud – begrundet i religiøse årsager. Men den sociale isolation, det dårlige kendskab til det danske samfund og alle de problemer det medfører går i arv til de næste generationer.

Dét er opskriften på ghetto-dannelse, en underklasse af indvandrere, dårlig integration og et splittet samfund. Er det virkelig dét som venstrefløjen ønsker?

Tør vi ikke tale om problemet og adressere vores indsats mod de grupper som har en særlig udfordring, så er der intet, der lykkes for os. Hvis ikke vi får indvandrere – og specielt kvinderne – ud i samfundet. Hvis ikke de lærer sproget og lærer samfundet at kende, så ødelægger vi integrationen også for de kommende generationer og skaber massive problemer både for de mennesker vi taber på gulvet og for samfundet som helhed.

Det er uværdigt for de berørte borgere og ødelæggende for samfundet, at venstrefløjen igen og igen prøver at blokere for nødvendige beslutninger.

Annonce
Roya Moore
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Her er væggene tykke og solen leverer energi: Horsens' mest klimavenlige boligområde står færdigt

Læserbrev

Replik: Tillykke, SF - godt gået! Eller er det nu godt gået?

Læserbrev: Vi lever i et demokrati, hvor de, der besidder de rigtige poster, bestemmer, hvad demokrati er, og hvem der skal have gavn af det. Regeringen og dens støttepartier er blevet enige om at tildele de danske kommuner for nuværende 500 mio. kr. til sikring af bedre normeringer i daginstitutionerne. Beløbet til hver enkelt kommune beregnes ud fra, hvor mange børn under fem år, kommunen har i daginstitutionerne i kommunen. Heri indgår også børnene i de eventuelle private dagtilbud, der er i kommunen. Så langt, så godt, men her hopper kæden af! SF har gennem lobbyarbejde sikret sig, at ingen private dagtilbud får del af de penge, som de selv - med deres børnetal - er med til at hente hjem til kommunen. Det er demokrati på "højt plan"... Når man nærlæser samtlige artikler omkring dette banebrydende tiltag, så står der ingen steder, at de private dagtilbud ikke er omfattet af ordningen - helt bevidst, for det vil helt sikkert ikke blive vel modtaget i offentligheden, medmindre man selvfølgelig stemmer på SF. Indrømmet, jeg har også stemt på SF engang - da jeg var ung og naiv. Det er jeg heldigvis vokset fra! Endnu en gang tillykke med endnu et tiltag i forskelsbehandlingens vej - et tiltag i direkte strid med dagtilbudsloven!

Annonce