Annonce
Debat

Debat: Seerdarling i shitstorm. Man holder ikke pigerne udenfor i 2019

Man skal passe på med at sige dét, man tænker, højt. Især om forholdet mellem mænd og kvinder. Også selv om man er vant til at være tv-darling uden farlige kanter. Det fandt Felix Schmidt ud af i denne uge.

Han skal sammen med skuespilleren Dar Salim og racerkøreren Jesper Carlsen være vært på den danske udgave af det legendariske bilprogram ”Top Gear” og midt i sin begejstring over det, fik han svaret forkert på spørgsmålet, om det ikke ville være i tråd med tidsånden også at have en kvindelig vært.

- Er der noget 'Top Gear' ikke er, så er det moderne og politisk korrekt. Så det ville være at starte på den helt forkerte side i bogen, hvis vi inviterede en kvinde med ind i det her. Det kommer ikke til at ske. Det er jeg ret sikker på, sagde han til Ekstra Bladet.

Felix, der jo til daglig er den menneskelige udgave af en labradoodle, begik den kæmpefejl at sige lige, hvad der faldt ham ind. Det gør man ikke ustraffet i 2019. Twitter fik det hurtigt sådan lidt ”'Jesus f***** Christ! Seriøst! Er de ikke klar over, hvor mange kvinder der er bilfans??? Tænkte godt nok over det var helt out dated, at der slet ingen kvinder var på deres billeder, men det her??? “Helt forkert” at tage en kvinde med? 50’erne har ringet!”.

Her formuleret af radiovært Christiane Vejlø.

Felix formastede sig til at trække drengerøvskortet – han har ikke opdaget, at det ikke findes mere. Pigerne skal være med til ALLE lege, og i fagbladet Journalisten bakker motorjournalist Malene Raith det op med fakta, som Felix, der er vant til at klare sig på mavefornemmelse, ikke har opdaget: ”For lige præcis ‘Top Gear’ har ikke bare haft masser af kvinder med gennem årene, de har også rigtig mange kvindelige seere, så hvorfor skyde sig selv i foden med en dumsmart kommentar?”, siger hun.

Personligt er jeg ligeglad med, om tv-værter er kvinder, mænd eller doodles – bare programmet er fedt. Men Felix burde være klogere end at tro, at det går at holde pigerne udenfor.

Rikke Dal Støttrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce