Annonce
Debat

Debat: Red Barnet vil have IS-kvinder hjem til Danmark

Syrien: Enhedslistens tidligere politiske leder – nuværende generalsekretær i Red Barnet, Johanne Schmidt Nielsen fører kampagne for at få alle børnene af IS-krigerne ud af lejrene i blandt andet Tyrkiet og Syrien – og hjem til Danmark.

Men ikke nok med, at Red Barnet vil have børnene ud af lejrene. De vil have mødrene med! Det er en dybt forkert – og naiv – tankegang fra Johanne Schmidt Nielsen, at hun placerer IS-kvinderne i en offerrolle – som om, at de intet som helst har haft at gøre med de forfærdelige hændelser, der har fundet sted under IS-fanerne. Hvorfor er det mere legitimt, at sige, at kvinderne skal hjem, end mændene? Medierne har flere gange berettet om at IS-kvinderne i flygtningelejrene fortsætter deres ækle kamp for kalifatet. De hjernevasker deres børn til at fortsætte kampen mod de vantro. Som en IS-kvinde sagde til en udsendt journalist fra DR i juni 2019:

- I skal ikke være bange for de Islamisk Stat-folk, der nu sidder i fængsel. I skal frygte den næste generation og den næste generation igen, siger hun og holder sin søn på skulderen. - De vil bekæmpe de vantros verden. Om Gud vil. Ja – DR’s udsendte sagde ligefrem, at besøget i Al-Hol lejren i Syrien var som at være i kalifatet igen. Det kan godt være, at nogle kvinder trækker et offerkort og lader som om at de ikke har haft noget som helst at gøre med Islamisk Stats ækle handlinger. Ligesom nogle af mændene gør. Underligt, at de alle åbenbart var bagere og købmænd, men ingen var terrorister. Løgnere! Selvfølgelig har kvinderne spillet en stor rolle i Islamisk stat. De har hjernevasket deres børn. Andre af kvinderne i IS-lejrene fortæller åbent, at de håber kalifatet genopstår. ”Vantro” journalister er blevet overfaldet i lejren af kvinderne, ligesom ”vantro” kvinder har fået samme tur. Derfor er det jo ikke underligt, når vi ser videooptagelser af små børn, der prædiker om krig mod de vantro. Det har deres mødre – som Red Barnet vil have hjem til Danmark – lært dem. Det er beskæmmende. Og intet med barnets tarv at gøre, at Red Barnet fortsat vil lade børnene være i kløerne på deres gale og hjernevaskede mødre. Men det er måske det man får ud af, at en tidligere politisk leder for Enhedslisten nu sidder i rollen som Red Barnets generalsekretær.

Annonce
Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Knivstikkere efterlyst med billede: Meld jer

Læserbrev

K-forsvarsordfører fra Vejle: Der skal minimum være ét veterancenter i hver region

Læserbrev: Man skal forstå, hvad veteraner har været i gennem. Det gør de på et veteranhjem. Den største pris betales af de mænd og kvinder - og ikke mindst af deres pårørende - der vælger at forsvare og kæmpe for vores bærende værdier. Danske soldater sætter livet på spil for den frihed, som alt for mange tager for givet. Derfor er vores vision, at der minimum skal være ét veterancenter i hver region. For det arbejde, der foregår her, har så stor en gavnlig effekt. Når vores udsendte vender hjem, skal de modtages med tak og den nødvendige hjælp, de har brug for. Veteraner har krav på respekt. Det handler om ordentlighed - og ikke mindst tryghed. Der er gudskelov sket en styrkelse af vores veteranpolitik, så pårørende og udsendte kan få den nødvendige hjælp og støtte. Konkret er der øremærket midler til veteranhjem og til at sikre en bedre behandling af fysisk og psykisk sårede soldater. Heldigvis kommer langt de fleste hjem uden varige mén på krop og sjæl. Men nogle gør, og de skal selvfølgelig have hjælp. Det gælder også for deres familier. For nylig hørte jeg en reportage i P1, der handlede om, at når far har været i krig, kan det gå ud over børnene mange år efter. Her fik man et indblik i den kun 11-årige piges hverdag, der bor med sin bror og sine forældre lidt uden for en dansk provinsby, og de problemer, det kan medføre at have en far med en militær udstationering i rygsækken. Og hvor fik jeg ondt af denne her familie. Den sorg og de lidelser, de har været igennem, siden far kom hjem fra krig. Lidelser, som familien stadig lider under. Faderen var udstationeret i Eks-jugoslavien i midten af 1990'erne og har efterfølgende fået konstateret PTSD. Hvor er det forfærdeligt for børnene, tænkte jeg. Mangel på retfærdighed. Pigen bøvler med en enorm vrede og er meget udadreagerende. Det kommer både til udtryk i skolen og inden for hjemmets fire vægge. Vreden kommer af de følger, hendes far har pådraget sig som konsekvens af at være i krig. Hun tør ikke at vække sin far, når han sover på sofaen - af frygt for en ubehagelig reaktion. Moderen siger, at deres datter har kopieret sin fars strategi. Han har nemlig også haft meget vrede i livet. Derfor skal de her mennesker selvfølgelig have hjælp. Den indsats, som vores soldater yder, er en indsats, der koster både menneskeligt og økonomisk. En tryg verden starter med nationer, der som Danmark tager et internationalt ansvar for demokratiske værdier. Så lad os være taknemmelige og udvise den ordentlighed, det fortjener, at man vælger en levevej med livet som indsats.

Annonce