Annonce
Debat

Debat: Raabjerg Madsen er på glatis

Udlændinge: Hvis nogen skulle have lyst til at se en politiker på glatis, så kan det stærkt anbefales at finde et klip fra Debatten på DR2, hvor socialdemokraten Christian Raabjerg Madsen forsøger at forklare, at når regeringen og dens røde støttepartier ændrer reglerne, så en flygtning, som ellers ikke har noget opholdsgrundlag i Danmark og skal rejse hjem, nu alligevel kan blive her i landet, hvis bare han er i beskæftigelse, så er det skam ikke en lempelse af udlændingepolitikken. Det er blot erhvervspolitik!

Go daw mand, økseskaft. Det slipper Raabjerg Madsen selvsagt ikke godt fra. For interesserede kan klippet bl.a. ses på Debattens Facebookside 4. december.

Regeringens nye lempelse betyder helt konkret, at en somalisk buschauffør med kone og syv børn nu kan blive i Danmark i stedet for at rejse hjem til Somalia, som han ellers var blevet bedt om. Det er et markant politisk kursskifte i forhold til den hjemsendelsespolitik, som DF ellers fik kæmpet igennem for lidt over et år siden.

Raabjerg Madsen slipper heller ikke godt fra et indlæg her i avisen 11. december, hvor han anklager min partiformand Kristian Thulesen Dahl for at ”føre danskerne bag lyset”, når han bebrejder Mette Frederiksens regering for ikke at have tilstrækkeligt fokus på vore ældre medborgeres vilkår. Regeringen har haft mere travlt med at finde penge til daginstitutioner og udlændinge, som ikke arbejder. Det er en politisk prioritering. Så stå dog ved den!

Faktum er, at med den seneste finanslov øremærkes der sølle 125 millioner kroner til ældreområdet. På sidste års finanslov, som DF var med til at lave, blev der afsat 1,5 milliarder kroner til at give et løft til folke- og førtidspensionisters økonomiske råderum.

Det har Ældre Sagen kaldt for ”et historisk løft”. Socialdemokraternes finanslov i år ”svigter de svageste ældre”, skriver Ældre Sagen i en pressemeddelelse, og Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup har konkluderet, at den tidligere regering og Dansk Folkeparti i langt højere grad huskede ældre i de tidligere års finanslove.

Men Ældre Sagen fører måske også danskerne bag lyset, Christian Raabjerg Madsen?

Annonce
Rene Christensen, Dansk Folkeparti.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi skal fjerne barriererne for, at mennesker med handicap kan komme i gang på arbejdsmarkedet

Læserbrev: Arbejdsmarkedet forbliver en drøm for mange mennesker med handicap. For kun 22 pct. af arbejdspladserne vil ansætte en person med et handicap, og her er det lige meget, om personen er dygtig, energisk og har erhvervserfaring. Det er ganske enkelt skuffende. Det, vi har brug for, er et inkluderende arbejdsmarked, der favner alle typer mennesker. Det er både godt for det enkelte menneske, men også for hele samfundet og for økonomien. Derfor skal vi også fjerne barriererne for, at mennesker med handicap kan komme i gang på arbejdsmarkedet. Her er det ekstra ærgerligt, at studerende med et handicap ikke tør tage et studiejob, fordi de mister handicaptillægget, hvis de ender med ikke at kunne holde til jobbet. Det dur ikke, at angsten for at miste handicaptillægget bremser ideen om et studiejob, for meningen med en uddannelse er jo at gøre sig klar til job. Vi skal ikke dræbe lysten til at tage et studiejob under uddannelse, men derimod anerkende, at mennesker med handicap, ligesom så mange andre unge mennesker, har lyst til at arbejde ved siden af studiet og tjene lidt ekstra. Bare vi husker, at ikke alle kan arbejde i samme omfang. SF har derfor bedt ministeren om at se på de udfordringer, så vi kan få rettet fokus mod at ligestille vilkårene for unge mennesker med et handicap. Vi skal skabe et arbejdsmarked for alle. Det gavner både den enkelte og hele samfundet.

Horsens For abonnenter

Baggrund: En ordentlig rutsjebanetur for et togstop

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];