Annonce
Debat

Debat: Livstidsdømte skal ikke kunne date. Selvfølgelig ikke

Debat: Peter Lundin, Peter Madsen, Amagermanden. De fleste danskere kender navnene og de helt vanvittige og afskyelige forbrydelser, de har begået. De fleste håber, at de aldrig nogensinde kommer på fri fod igen. Værd at bemærke er også, hvor kynisk det end måtte lyde, at de her personer er fundet egnet til at blive straffet for deres forbrydelser. Med andre ord: De var ikke sindssyge i gerningsøjeblikket. De var ved deres fulde fem og gjorde, hvad de gjorde, med fuldt overlæg.

Peter Skaarup


Vi må derfor se i øjnene, at livstidsdømte er en helt særlig slags fanger. Det er fanger, som har begået nogle af de allermest afstumpede og brutale forbrydelser. Forbrydelser, som samfundet derfor har kvitteret for med en livstidsdom, hvor vi siger, at de her personer, med deres karakterafvigende og psykopatiske personligheder, er så farlige for deres omgivelser, at vi som samfund har fundet det nødvendigt at afskære dem fra det omkringliggende samfund og lade dem tilbringe resten af livet bag tremmer.

Annonce

Til trods for de tydelige faretegn om, at disse personer er sådan nogen, man ikke bør indlede relationer til, er der alligevel nogen, som finder en eller anden fascination hos dem, hvorfor de kontakter dem og efterfølgende indleder en relation til dem. De bliver kærester med dem. De bliver gift med dem. Og de får børn med dem.

Vi må som samfund sige stop til, at det kan lade sig gøre! Peter Madsen, der parterede en ung kvinde, skal ikke kunne date alle mulige kvinder i det omkringliggende samfund. Peter Lundin, der slog hele sin familie ihjel, skal ikke kunne få børn inde fra fængslet.


Med en ægtefælle følger flere privilegier for livstidsfangerne under fængslingen. Og det er ikke det, der er hensigten med at give personer en livstidsdom.

Fra debatindlæggetMed en ægtefælle følger flere privilegier for livstidsfangerne under fængslingen. Og det er ikke det, der er hensigten med at give personer en livstidsdom. Livstidsdømte skal ikke rende rundt i fængslet med et lille kærligt forelsket smil på læben, fordi de har fundet kærligheden uden for murene, mens ofrenes pårørende fortsat skal forsøge at leve livet videre, med den smerte de har, på baggrund af hvad der er hændt for deres kære.

Det strider imod enhver form for retsfølelse at vide, at Peter Lundin har fået et barn med en kvinde, han har mødt, mens han har været fængslet. Eller læse om, at nu er Peter Madsen blevet gift. Livstidsdomme er den hårdeste dom, vi har. Og med den hårdeste dom er det ikke hensigten, at man skal forsøde tilværelsen med at date alverdens folk udefra. Blive gift. Og få børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Annonce