Annonce
Debat

Debat: Klimaloven er galimatias for fuld udblæsning

Klima: Så fik Danmark en klimalov – og sikke en! Med fuldtonet naivitet har et stort flertal af folketingets partier kastet Danmark ind på en planøkonomisk bane, der vil gøre både familier og samfundet fattigere alt imens, den klimamæssige effekt er så lille, at den ikke vil kunne måles i atmosfæren.

Den ansvarlige minister Dan Jørgensen har ingen anelse om, hvordan målet skal nås eller hvilke redskaber, der skal tages i brug for at nå det selvopfundne krav om en CO2-reduktion på 70 procent i 2030. Men en ting er sikkert: Det bliver dyrt for dig, for mig og for samfundet.

For når vi skal reducere langt mere end de lande, vi konkurrerer med, pålægger vi danske virksomheder og forbrugere en ekstra omkostning. Og tag ikke fejl; 70 procent reduktion i 2030 kommer til at betyde markante omlægninger i det danske samfund.

Her og nu ved ingen, om hvor stor en del af verdens mest effektive landbrug, der skal holde for og beskæres, så både produktion og CO2-udledning går til udlandet, eller hvor mange danske virksomheder, der skal have deres konkurrenceevne forringet i en sådan grad, at fortsat produktion her i landet ikke længere er rentabelt.

Til gengæld har ministeren meldt klart ud, at danskerne skal indstille sig på en helt anden levevis. Og der er ingen tvivl om, at almindelige husholdninger kommer til at betale for politikernes behov for at føle sig gode.

Det vil ramme familielivet hårdest for de ufaglærte, at arbejdspladser inden for eksempelvis produktions- og landbrugssektoren tvinges ud af landet, når planøkonomien rulles ud for at nå de nationale mål.

Venstrefløjens svar vil utvivlsomt være, at en øget belastning af de svagest stillede skal udlignes med endnu større omfordeling. Og med et massivt rødt flertal i Folketinget vil de tre største borgerlige partier således bakke op om en klimalov, som de kommende år vil blive brugt af venstrefløjen som løftestang for at indføre planøkonomi og socialistiske løsninger.

Men hvad med jobskabelsen og vores ansvar, vil nogen så spørge. Når Dan Jørgensen glad og fro fortæller om alle de jobs, den grønne omstilling ifølge ham vil afstedkomme, bliver det dyrt betalte jobs. En universitetsundersøgelse af den spanske regerings tidligere meget ambitiøse forsøg på at skabe grønne jobs viste, at for hvert grønt job, der var blevet skabt siden år 2000, var der nedlagt 2,2 arbejdspladser andre steder i økonomien.

Og med hensyn til klima-effekten er den forsvindende lille; en reduktion af den globale opvarmning om 80 år, der er beregnet til mellem en femtusindedel og en tyvetusindedel af en grad.

Undskyld mig. Det er altså galimatias for fuld udblæsning.

Annonce
Pernille Vermund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

Læserbrev

Dagpengedebat: Det nærmer sig det rene hykleri, DF

Læserbrev: De seneste dages debat om en højere dagpengesats nærmer sig, så vidt jeg kan se, det rene hykleri, i hvertfald når det drejer sig om Dansk Folkeparti. DF har meget kraftigt, for ikke at sige nærmest besat som en stalker, kæmpet for, at folk på offentlige ydelser skal leve på et eksistensniveau, som er stort set umuligt. Nu vil samme parti have hævet en anden offentlig ydelse, nemlig dagpengene. Nuvel, folk på dagpenge betaler selv til deres ydelser, men langtfra i en grad, som dækker det, der bliver udbetalt. Resten af pengene kommer derfor fra skatteyderne. Der tales her om, at dagpengesatsen, som nu er så lav, at folk ikke kan sende deres børn på lejrskole, til fødselsdagsfester, eller at rådighedsbeløbet er alt for lille, til at de har penge nok til et rimeligt almindeligt liv og dagligdag. Hvor har vi før hørt dette? Kontanthjælpen består brutto af ca. 12.000 kr. for enlige uden børn og 15.000 kr. for enlige med børn, og dagpengesatsen er på ca. 19.000 kr., altså 4-7000 kr. højere end kontanthjælpen. Jeg spørger så blot Dansk Folkeparti om, hvorfor det ikke er rimeligt, at folk på dagpenge skal stramme livremmen ind med en højere offentligt støttet udbetaling, når det er rimeligt, at folk på en væsentligt lavere kontanthjælp skal gøre det?

Annonce