Annonce
Debat

Debat: Jeg vil kæmpe for det Danmark jeg kender!

Annonce

Jeg har bidt mærke i, at statsministeren ved flere lejligheder har givet udtryk for, at det Danmark vi kender, er tabt for eftertiden. Her skal nok forstås, at livet ikke uden videre kan fortsætte som før corona, men det forekommer mig, at hun italesætter et paradigmeskifte.

Der er tilsyneladende et før 6. marts 2020 og et efter, så vi skal vel ha justeret kirkeårets kalender. BC = Before Corona.

Corona kommer følgelig til at definere alt, og selvom jeg har masser af ros tilovers for statministerens krisehåndtering, så må vores veje skilles på dette punkt. Jeg fastholder trodsigt mit udgangspunkt et andet sted, i det Danmark jeg kender. Det er der, jeg finder de værdier jeg vil kæmpe for, i en altid omskiftelig virkelighed.

Den gradvise åbning vi havde set frem til, indeholdt en kaskade af lukninger. Vi aner vel nu allesammen de langstrakte restriktioners politik. Meget af det der giver livet indhold, er lukket. Vi holder samfundets hjul igang, så vi kan holde hamsterhjulet igang, til vi igen selv kan træde det efter Corona. Men et post corona gnidningsfrit hamsterhjul skal da ikke være vores fælles vision!

Jeg vil ikke bede de svageste om at være de stærkeste, men opfordre de stærke om at bære de svage. For hvis de mindste skal blive de største, og de sidste til de første, så forudsætter det mere end et samfundssind. Det forudsætter ståsteder, som ikke rokkes af hverken krig eller Corona. De ståsteder finder jeg bl.a. i evangeliet, kulturen, historien, traditionen og sproget, alt sammen noget fra før 6. marts.

Det er velkendt, at kriser kaster os ud i situationer, som kalder på svar. De svar findes sjældent i det rationelle, selvom struktur, fakta og videnskab er uundværlige følgesvende. Men kærligheden, meningen med livet, og æstetikken, kører ikke på hamsterhjul, så måske skal vi også tune ind på andre frekvenser, nu da staten har taget styringen, og givet os tid til at fundere over vores fælles fremtid, i det Danmark vi deler.

Rasmus Elkjær Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Vaccinerer 400-500 om dagen - og trods besværlig start er ikke en dråbe vaccine gået til spilde

Horsens

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Horsens

Læser spørger ind til spærring af Sundvej: Her er planen for bybusserne

Hedensted For abonnenter

Forslag fra Billund om tog til Lindved sætter drømme i gang, men først skal motorvejen udvides

Annonce