Annonce
Debat

Debat: Ja tak til mere kontrol med e-handel

Annonce

Handel: Regeringen vil med en ny lov om produkter og markedsføring gøre det mere sikkert at handle på nettet. Det skal blandt andet være lettere for myndighederne at foretage kontroller og straffe butikker, der sælger ulovlige produkter, og straffen skal være hårdere.

Som ehandler hilser jeg initiativet, som erhvervsminister Simon Kollerup præsenterede forleden, meget velkomment. I takt med at flere og flere danskere handler i netbutikker, ikke mindst i udenlandske, er det nødvendigt med øget fokus på produktsikkerhed.

Vi kan med få klik bestille alt fra medicin til legetøj og personlige værnemidler, og i mange tilfælde er det svært at gennemskue både produktsikkerheden og hvor i verden, produkterne kommer fra. Desværre har der været en række uheldige eksempler med farligt legetøj, ulovligt fyrværkeri og kosttilskud, der viser sig at indeholde stærk medicin - brådne kar, der truer forbrugernes sikkerhed og som er til skade for en voksende branche med mange troværdige aktører.

Vi har en fælles interesse i, at det er både er let og sikkert at handle på nettet.Jeg er overbevist om, at en skærpet lovgivning på området ikke alene vil være til gavn for danske forbrugere, men også for de mange danske netbutikker, der arbejder seriøst. En god handel er kun en god handel, hvis produktet er i orden.

Tommy Søndergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce