Annonce
Hedensted

Debat i Tørring: Nyt rækværk anklages for at være makværk

Det er især det visuelle udtryk på siden ind mod vejen, der har vakt debat. Samtidig er flere bekymrede for de bløde trafikanter, der potentielt kan komme alvorligt til skade, hvis de falder eller vælter på broen. Foto: Ingrid Trier
Det længe ventede rækværk over den nye bro over Gudenåen i Tørring er blevet modtaget med en vis portion skepsis i byen. Nu samles repræsentanter fra udviklingsråd og Hedensted Kommune for at kigge på "værket".

Tørring: Hvem har vendt den radiator forkert? Ej, hvor er det ikke pænt. Det ligner mere makværk end rækværk.

At dømme på kommentarerne i en tråd i Facebook-gruppen "Det sker i Tørring-Uldum" er der ikke udelt begejstring for det nye rækværk, der i sidste uge blev sat op ved broen over Gudenåen i Tørring.

Kritikken går dels på udseendet, dels på sikkerheden, da flere mener de bolte, rækværket er sat fast på broen med, kan være farlige for gående og cyklister, der vælter eller snubler på broen.

Annonce

Ikke lige i skabet

Hans Vacker fra Tørring Udviklingsråd, der har været med i processen omkring udformningen af rækværket, er opmærksom på den lunkne modtagelse i byen.

- Der mangler stadig en håndliste med LED-lys på rækværket, så det er ikke helt færdigt endnu, men jeg er enig i, at det ikke sidder lige i skabet, konstaterer Hans Vacker, der også er byrådsmedlem for Venstre.

Han skal derfor sammen med andre repræsentanter fra Tørring Udviklingsråd mødes med repræsentanter fra Hedensted Kommune for at se, om der eventuelt kan ændres på udformningen af rækværket. Mødet finder sted i slutningen af denne uge.

Flere i Facebook-tråden mener, at rækværket "ser pænt nok ud" fra vandsiden. Foto: Ingrid Trier

- Vi har nogle ideer til, hvad der kan gøres, men nu kigger vi lige på det i fællesskab. Der er jo også et spørgsmål om økonomi i det, fortæller Hans Vacker.

Rækværket er udformet, så det blandt andet trækker tråde til Gudars gyldne sten ved rundkørslen i den anden ende af byen. Det består af tynde lodrette 1,20 meter høje metal-lameller.

- Det bliver en let og luftig konstruktion med de tynde lameller, men samtidig betyder den gyldne farve også, at rækværket bliver ganske iøjnefaldende, har planlægger og arkitekt i Hedensted Kommune Michael Sand tidligere uddybet over for Tørring Folkeblad.Det sidder ikke lige i skabet

Hans Vacker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Hedensted

Par tog til Tyskland for at blive klippet: Har fået nok af politisk formynderi

Annonce