Annonce
Debat

Debat: Hjælpepakker er ikke nok til at redde medierne

Medier: Mange aviser er meget hårdt ramt af det pludselige og meget voldsomme fald i annonceindtægter. Det siger sig selv, at i en tid, hvor der skrues ned for meget af aktiviteten i samfundet, er der også mindre at annoncere om. Derfor er annoncemarkedet nærmest ikke eksisterende lige nu.

Det store indtægtstab, som er en direkte konsekvens af den delvise midlertidige nedlukning af samfundet, som vi på Christiansborg har besluttet for at inddæmme og bremse spredningen af coronavirussen, risikerer desværre at tage livet af en række hårdt pressede, især lokale og regionale, medier, hvis vi ikke gør noget.

Derfor har DF foreslået, at vi laver en hjælpepakke målrettet medier, der oplever et voldsomt fald i annonceindtægter. Det er nødvendigt, hvis vi skal sikre, at vi også har et levende og mangfoldigt mediebillede i hele Danmark på den anden side af krisen.

Og det skal vi! For de lokale medier er en livsnerve i et demokrati som vores. Det er vigtigt, at vi har en lokal presse, der kan være kritisk, og som kan give os information om, hvad der rører sig i lokalsamfundet.

De eksisterende hjælpepakker til erhvervslivet rækker ikke her. Og vi frygter, at mange private medier når at gå fallit, før de vil kunne komme ind under de allerede vedtagne hjælpepakker. Derfor skal der en målrettet indsats til for at sikre de lokale dagblade og ugeaviserne.

Kristian Thulesen Dahl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Butikker skal holde åbent søndage i sommerferien - cafélivet skal være generatoren bag

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce