Annonce
Debat

Debat:  Har Venstre fået sin egen Ritt Bjerregård?

Kurt Landtved
Annonce

Politik: Inger Støjberg er under undersøgelse i instrukskommissionen. Selv prøver hun at fremstille det som et spørgsmål for eller imod barnebrude, bl.a. ved at kalde kommissionen for ”barnebrudskommissionen”. - Men det er en falsk problemstilling, for ingen i Danmark er i nærheden af at være tilhængere af barnebrude, ingen aviser – ingen politikere fra noget parti ønsker barnebrude.

Det, Inger Støjberg er under anklage for, er, at hun ”dømmer” alle par, hvor pigen er under 18 år, uden en individuel vurdering. Hun får heldigvis adskilt småpigerne fra de gamle grise, - og ubetinget anerkendelse for det. Men hun rammer samtidig de par, hvor pigen er 17, og manden er 18 eller 20 år, og som er i et normalt parforhold. Det er i strid med alle retsprincipper bare at dømme alle i en gruppe, hvor kun nogle er skyldige.

Søren Pind vil selvfølgelig ikke skydes i skoene, at han som daværende justitsminister har medvirket til ulovligheder, og han har egentlig beskrevet sagen i en nøddeskal ved at sige: - Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke kunne bruge en halv time på at vurdere hver enkelt sag, så havde der ikke været et problem.”

Hvis Inger Støjberg havde kørt sagen efter bogen, så kunne hun virkelig have hjulpet barnebrudene, have høstet bred anerkendelse, og kunne i tilgift have kritiseret sine politiske modstandere for ikke at have handlet noget før.

Når hun derimod skaber en konflikt som ikke er der, - for eller imod barnebrude - overhører Justitsministeriets gode råd, og risikerer at bringe loyale embedsmænd i sit eget ministerium i fedtefadet, så kan det kun skyldes et ønske om at profilere sig selv, og bruge sagen maksimalt. Det ligner mere muslim-bashing end en reel omsorg for de stakkels barnebrude, den slags populisme kan man passende overlade til Nye Borgerlige og DF.

Metodikken ligner den, som Ritt Bjerregård brugte i sine aktive år - så forskellige de to politikere end måtte være rent politisk. Ritt Bjerregård blev dyrket som en afgud af sine partifæller i Otterup-kredsen, men skabte konstant uro i sit parti, og opnåede egentlig aldrig andet end at profilere sig selv, på bekostning af sit parti.

Jeg håber inderligt for Venstre, at Inger Støjberg ikke ønsker at skade sit parti med den drejebog de næste mange år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Annonce