Annonce
Debat

Debat: Fingrene fedtet ind - Ud med korrupte EU-kommissærer

EU: Uærlige erklæringer og mistanke om snyd med EU-midler er blandt de lig, som en række kandidater til EU-Kommissionen har sejlet med i lasten. Heldigvis har Europa-Parlamentet gennem de sidste ugers høringer fået sat en kæp i de brodne kars hjul.

EU-Kommissionen er måske den mest magtfulde organisation i Europa. Det er EU-Kommissionen, der foreslår al ny lovgivning i EU. Derfor er det meget vigtigt, at EU-kommissærerne er rene og ikke har lig i lasten.

I Europa-Parlamentet har vi mulighed for at høre kommissærerne, inden de kan tiltræde. Og vi kan sige ”nej” til dem, der ikke kan svare for sig eller har alvorlige sager i bagagen. Det har vi gjort tre gange i forhold til den nye EU-Kommission.

Det drejer sig om den rumænske kandidat, som har indgivet en uærlig erklæring til EU om sin indkomst. Hun har tilsyneladende glemt at opgive en million euro, herunder penge som hun har fået i et lån fra en unavngiven person.

Derudover er der den ungarske kandidat som angiveligt har haft interessekonflikter mellem sit advokatfirma og sin post som Ungarns justitsminister, og som ikke kunne besvare, hvordan det hang sammen.

Og endelig den franske kandidat Sylvie Goulard, der tidligere måtte trække sig som fransk forsvarsminister. Det kom nemlig frem, at hun før da som medlem af Europa-Parlamentet, aflønnede en assistent med EU-midler, og at denne assistent muligvis slet ikke arbejdede med EU. Hun betalte 45.000 euro tilbage og er stadig under efterforskning.

Jeg sad med til høringen af Goulard, og jeg var ikke tilfreds med hendes svar. Derfor stemte jeg nej til hende. Jeg er glad for, at vi får luet ud i de brodne kar. Det er på tide at lue ud i de brodne kar i EU-toppen og stå sammen om rene linjer blandt EU’s toppolitikere.

Annonce
Niels Fuglsang
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender ”Yahya Hassan 2” på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. ”En overrumplende karakterfuld og kanongod bog”, mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har ”chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv.” Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans ”banale børnerim”. At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye ”karakterfulde og kanongode bog”: ”JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED”. Versalerne er forfatterens valg.

Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce