Annonce
Debat

Debat: Det er Bæredygtigt Landbrug, der skyr åbenhed

Miljø: I en replik til mig, den 19/10, efterlyser Peter Rosendal (PR), bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug (BL), åbent tilgængelige tal fra professor Stiig Markager angående hans konklusioner om kvælstofudledningerne til vore farvande.

Jeg er glad for at kunne være PR og BL behjælpelig på dette punkt. Markager har blandt andet fremlagt sine tal på forskerforum.dk, klik ind her. Det er åbent for enhver. Så skulle begrundelsen efter Rosendals eget udsagn for at slæbe Markager i retten, sigtet for ærekrænkelse, være fjernet. Men BL har med denne sag demonstreret deres usympatiske tendens til at gå efter manden i stedet for bolden.

Det er her, der er tale om manglende åbenhed. Og BL leverer, i uskønt selskab med søsterorganisationen Landbrug & Fødevarer endnu et kapitel til en række af sager, præget af spin, fordækthed og fravær af armslængdeprincip. Det er ikke just noget, der befordrer den brede befolknings tillid til landbrugserhvervets top.

Annonce
Ian Heilmann. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender ”Yahya Hassan 2” på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. ”En overrumplende karakterfuld og kanongod bog”, mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har ”chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv.” Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans ”banale børnerim”. At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye ”karakterfulde og kanongode bog”: ”JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED”. Versalerne er forfatterens valg.

Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce