Annonce
Debat

Debat: Der er bal i den borgerlige

Debat: Underholdningsværdien er høj, når den borgerlige opposition folder sig ud. Hvis ikke Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen falder over egne eller hinandens ben, skal domptør alias strateg Claus Hjort Frederiksen nok sørge for at sætte fut i fejemøget.

Som socialdemokrat er der kun at ønske, at dette cirkus vil fortsætte i det uendelige, og at Venstre holder fast i Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen som ledelse frem til næste valg. Det vil garantere Mette Frederiksen & Co mere end blot en periode i regering. Vi må samtidig håbe, at den sympatiske og dygtige Jacob Ellemann-Jensen og det politiske naturtalent Stephanie Lose bliver holdt ude af den øverste ledelse i partiet - de kunne nemt risikere at vende Venstres nedtur.

Venstres eneste offensive træk er en klage over stabschef Martin Rossens løn på knap 1,5 mio. kr., som partiet nu vil bringe op i Folketingets præsidium. Venstres frustration er forståelig. Ingen har mere end Rossen bidraget til, at Socialdemokratiet er tilbage i regeringsposition. Det præsenteres ofte, som om det er Frederiksen, der er nr. 1, og Rossen der som den administrerende direktør bakker op. Mere retvisende ville det være at tale om et team eller makkerskab mellem de to i toppen af dansk politik.

Rossen og jeg havde et tæt personligt og politisk samarbejde i slutningen af 1990’erne. Når vi ikke kørte på motorcykel eller ordnede verdenssituationen, mødtes vi over en kande stærk kaffe og tog så ellers fat ved computerne. I en stribe avisindlæg revsede vi de borgerlige partier; gerne med udstrakt brug af satire og sarkasme. Også socialdemokrater, der havde trådt ved siden af, fik med grovfilen. Rossen bidrog med de korte, elegante formuleringer, fantasifulde vinkler - og ikke mindst en særdeles veludviklet humoristisk sans. Billedet af Rossen som kynikeren kan jeg slet ikke genkende - tværtimod oplevede jeg ham som passioneret socialdemokrat.

Man kan dårligt forestille sig Rossen og Frederiksen uden hinanden - og i hvert fald kan man ikke forestille sig Frederiksen uden Rossen. De er svejset sammen fra de helt unge år og har stået sammen i tykt og tyndt.

Uden at tage stilling til indplaceringen af Rossen i statsministeriet - måske det havde været mere korrekt at gøre ham til vicestatsminister - kan det konstateres, at han rigeligt er sin løn værd. For Mette Frederiksen, for Socialdemokratiet og som den mest magtfulde herre i Kongeriget såmænd også for Danmark.

De borgerlige partier plejer ikke at være så ømskindede, når det gælder høje lønninger til topchefer. Men selvfølgelig må Rossen som manden bag den socialdemokratiske succes være en torn i øjet.

Herfra skal der lyde en opfordring til Venstre: Drop nu janteloven, accepter at Rossen får løn som fortjent - og kom i stedet ind i den politiske kamp.

Annonce
Erik Boel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

30-årig banket med koben af ukendt mand

Læserbrev

Der er ikke meget vagthund over ældrerådet i Horsens Kommune

Læserbrev: I Horsens Folkeblad 19. januar gør formanden for ældrerådet i Horsens Kommune, Niels Rasmussen, status over kommunens indsats for de ældre. Ud fra 12-skalaen må man konstatere, at politikerne får et rent 12-tal af ældrerådets formand. Kritisk vagthund er derfor ikke de ord, som først falder en ind, når tanken går mod ældrerådet. Formanden bekendtgør med taknemmelighed, at "der er blevet lyttet til vores ønsker", og at han "ser frem til, at det gode samarbejde fortsætter". Denne tandløse linje understreges mest bizart i Rasmussens rosende ord til et kommunalt "tilbud", som kun burde kalde på den hårdeste kritik fra ældrerådets side. Der er tale om en såkaldt klippekortsordning, hvor de "allersvageste ældre" kan få "hjælp en halv time hver uge til aktiviteter efter eget valg". Og der er ikke tale om en trykfejl. En halv time om ugen! Hvis en af disse meget svage ældre kunne tænke sig, at der var tid til andet end at sige goddag og farvel til den kommunale hjælper, inden denne er ude af døren igen, så kan vedkommende spare de halve timer sammen. Den opsparing kan så blive til to timer hver anden måned! Men det er ældrerådet godt tilfreds med... Den forhenværende og anderledes kritisk agerende formand for ældrerådet, Grethe Nymark, har oven i købet gjort mig opmærksom på, at Horsens Kommune i årets budget har nedskåret klippekortsordningen fra tre kvarter om ugen til disse latterlige 30 minutter. Alene den smålige mentalitet, som ligger bag en sådan beslutning, burde kalde på skarp kritik. Niels Rasmussen udtrykker dog en enkelt bekymring, men desværre i en sætning, som er meningsløs. Ordene lyder således: "En eventuel forkortet åbningstid i aktivitetscentrene kan medføre øget ensomhed, fordi den enkelte måske i stedet for at søge det sociale vil blive i eget hjem". Det uforståelige i denne tilkendegivelse er ordet "eventuel". Der er nemlig - for over et år siden - allerede sket en indskrænkning i åbningstiderne. Tidligere kunne de ældre købe morgenmad syv dage om ugen fra kl. 9. Nu åbnes der først kl. 10, og så kommer der selvfølgelig næsten ingen, da de jo skal spise middagsmad halvanden time senere - kl. 11.30. Lørdag og søndag er der nu helt lukket for morgenmad, selvom enhver ved, at det er de dage, hvor enlige ældre føler sig mest ensomme. Jeg har forståelse for, at ældre mennesker har brug for en lang middagslur. Men hvis ældrerådets medlemmer en dag skulle vågne op af dvaletilstanden, kunne det være, at institutionen blev den magtkritiker, som var hele meningen med ældrerådenes oprettelse i sin tid.

Danmark

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Annonce