Annonce
Debat

Debat: Arbejdspligt skal fremme integration

Debat: Flygtninge og indvandrere skal have hænderne op af lommen og bidrage til fællesskabet. Hvis den gruppe var lige så meget på arbejdsmarkedet som resten af befolkningen, ville 29.000 flere børn opleve, at enten mor eller far går på arbejde.

Venstres Erling Bonnesen til ministrenes spørgetid i Folketingssalen, onsdag den 6. maj 2020.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Det vil ruste børnene til langt lettere at blive en del af samfundet og ikke ende med passiv forsørgelse, således som det desværre er sket for alt for mange med udenlandsk baggrund i flere generationer.


Annonce

Flygtninge og indvandrere skal have hænderne op af lommen og bidrage til fællesskabet.

Fra debatindlægget


Nu skal vi tage skeen i den anden hånd. Derfor vil Venstre indføre arbejdspligt for flygtninge og kontanthjælpsmodtagere med et integrationspotentiale. Hvis man kommer til Danmark, så skal man have et klart valg: Enten finder man et arbejde eller tager en uddannelse. Ellers bliver man sat til at udføre en opgave. Arbejdspligten skal også gælde arbejdsløse med integrationspotentiale, som har været på kontanthjælp i flere år og for eksempel ikke kan tale dansk.

Venstres forslag er i skarp modsætning til regeringen, som i det her spørgsmål ikke forsømmer en lejlighed at tale om, at der føres en stram udlændingepolitik, men i virkeligheden er det De Radikale der svinger taktstokken.

Regeringen og dens støttepartier valgte nemlig som noget af det første at hæve ydelserne til især arbejdsløse indvandrere. Det er den helt forkerte vej at gå og fastholder blot flygtninge og indvandrere på passiv forsørgelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce