Annonce
Debat

Debat: Akut behov for international kvalificeret arbejdskraft

Ulla Tørnæs

Debat: Endnu en trist rekord. For tredje måned i streg slog serviceerhvervenes meldinger om mangel på arbejdskraft rekord i august. Mange brancher er hårdt ramt, herunder transport, industri og ikke mindst bygge- og anlægsbranchen, hvor hele fire ud af ti virksomheder står og mangler arbejdskraft nu og her. Særligt hotellerne er i knæ. 80% af Danmarks hoteller mangler ansatte til den daglige drift. Tallene taler for sig selv – det er dybt alvorligt.

Hvis ikke virksomhederne kan ansætte de nødvendige medarbejdere, kan virksomhederne miste kunder, tabe ordrer og flytte opgaver eller funktioner til udlandet. Det er ikke bare et stort problem for den enkelte virksomhed. Det er et problem for alle, fordi de tabte arbejdspladser går ud over vækst og velstand i hele landet. Det kræver derfor handling nu.

Manglen på arbejdskraft er en af de største udfordringer lige nu, og alligevel har regeringen ikke foreslået nogen løsningsforslag. Ikke engang i deres finanslovsudspil har de turde være ambitiøse på danskernes vegne. Tværtimod har regeringens trukket os i den forkerte retning - Arne-pension har trukket 10.000 ud af arbejdsstyrken.

Annonce

Manglen på arbejdskraft er en af de største udfordringer lige nu, og alligevel har regeringen ikke foreslået nogen løsningsforslag.

Venstre forslår konkrete bud på, hvordan vi kan få tiltrukket international kvalificeret arbejdskraft. Vi forslår derfor en forbedret beløbsordning. Svarfrist på maksimalt 14 dage hos Styrelsen for International Rekruttering. Udvidelse og modernisering af positivlisten for faglærte. Forbedring af fast track-ordningen. Ordnede forhold for internationale medarbejdere. Tilbagerulning af regeringens opstramninger af Working Holiday-ordningen. Kravet om dansk bankkonto for erhvervsordninger afskaffes.

Forslagene skal tilsammen gøre det mere attraktivt at komme til landet for at arbejde, så virksomhederne igen kan få hjulene til at køre rundt.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Sundhedsordførere ser intet behov for restriktioner

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Østjylland

Se videoen: Så brandhærget er fabrikken i Galten

Annonce