Annonce
Debat

Debat: 223 pensionerede læger klar til kamp mod corona i Region Syddanmark Debat: 223 pensionerede læger klar til kamp mod corona i Region Syddanmark

Mobilisering: Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 223, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Syddanmark.

Som formand for Lægeforeningen i Region Syddanmark er jeg fuld af respekt for den indstilling, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger.

Det er en ekstraordinær situation, vi står i, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig under fanerne, er der ganske enkelt tale om samfundssind.

Eller som Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har fortalt til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.”

Vi håber alle, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. De pensionerede læger kan være til stor hjælp. Eksempelvis kan de hjælpe med behandling af patienter, der ikke har corona og på den måde frigøre ressourcer.

Det er ære og respekt værd, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Syddanmark.

Josephine Duevang Rathenborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce