Annonce
Østjylland

Unge i Aarhus tager mundbind til sig: - Det føles ikke så usædvanligt mere

Skal du rejse, skal det være med mundbind på. Foto: Jens Thaysen
Ingen adgang i bussen uden mundbind er sund fornuft, hvis man spørger de unge. De efterlyser, at flere generelt tager mundbindet til sig, for så føles det ikke så akavet, når man selv skal have det på.
Annonce

AARHUS: Fra mandag eller tirsdag, når bekendtgørelsen er klar, skal man være iført et mundbind, hvis man vil benytte den offentlige transport til, fra og i Aarhus. Fredag formiddag - allerede inden påbuddet blev meldt ud - kunne det på Banegårdspladsen i Aarhus, se ud til at, de unge faktisk godt kan finde ud af at iføre sig mundbindene.

16-årige Amuri Diab er ankommet med toget fra Grenå. Med ryggen til strømmen af rejsende i banegårdshallen, er han ved at tage et sort mundbind på.

- Det er første gang jeg selv tager et mundbind på, siger han.

Hvorfor er du begyndt på det?

- Jeg er bange for at få corona - er du ikke det?, spørger han.

Annonce

Passer på de andre

Smittetallet i Aarhus er nærmest eksploderet. Og det ved de unge. Fra onsdag til torsdag kunne myndighederne tælle 34 nye smittetilfælde i Aarhus. Og  fra torsdag til fredag var vi helt oppe på yderligere 68 århusianere, der var testet positive med corona.

- Det er mange flere smittede nu, så jeg tænker mere over, at jeg skal holde afstand - ikke fordi jeg selv er bange for at blive alvorligt syg, men for at passe på andre, siger Amuri Diab.

Der er noget grænseoverskridende ved for første gang, at skulle tage et mundbind op af lommen og dække ansigtet.

Karen Marie Bragh-Kloppenborg (tv) og Fiona de Meza havde fredag formiddag iført sig mundbind, da de skulle med tog og bus i Aarhus. Fra først i næste uge skal vi allesammen gøre som pigerne. Foto: Jens Thaysen

- Vi kommer fra Aarhus, hvor smittetrykket er højt. Så skal man altså passe på de andre, fortæller Karen Marie Bragh-Kloppenborg og Fiona de Meza.

De to 15-årige skolepiger har taget mundbind på. De har været med toget til Horsens for at besøge en veninde. De kan godt genkende den lidt akavede fornemmelse, man får, første gang man skal iføre sig et mundbind.

- Der er slet ikke nok, der har mundbind på. Men vi har set rigtig mange unge gå rundt med dem, og så føles det ikke så usædvanligt mere,  siger de.

Annonce

Udsolgt

Deres mundbind er af den almindelige blå og hvide hospitalstype. Det har ikke været helt let at få fat i dem.

- Jeg var nede i byen og lede efter dem flere forskellige butikker, men alle steder var der udsolgt, siger Fiona de Meza.

- Så min far skaffede dem til os begge to, siger Karen Marie Bragh-Kloppenborg.

Unge med mundbind er ikke længere et særsyn i Aarhus. Foto: Jens Thaysen

Hos 7-Eleven på banegården må man da også spørge forgæves efter mundbind.

- Der er mange, der spørger efter dem, men lige nu har vi udsolgt, fortæller en medarbejder bag kassen, der ikke vil have sit navn i avisen.

Er folk blevet bedre til at holde afstand til hinanden i butikken?

- Nej, det er blevet meget værre i forhold til før sommerferien. Vi har lige haft et lille møde om, hvordan vi skal takle det. Men der er ingen, der bliver sure, når vi beder dem pænt om at tage hensyn. De ved jo godt, de skal holde afstand, fortæller medarbejderen.

Fra mandag og hele ugen frem, vil man i det centrale Aarhus kunne møde Midtrafiks nye stoppestedsværter. Man kan kende dem på deres gule veste. De vil "hjælpe" århusianerne med at igen at huske, hvad god corona-adfærd er: Håndhygiejne, afstand og nu også mundbind.


Det er mange flere smittede nu, så jeg tænker mere over, at jeg skal holde afstand - ikke fordi jeg selv er bange for at blive alvorligt syg, men for at passe på andre

Amuri Diab


Skulle man være kommet afsted uden sådan et, vil værterne kunne hjælpe med et mundbind eller to, og håndsprit har de også med. Men ifølge Midtrafik, er det ikke meningen, at de skal forsyne samtlige buspassagerer med gratis mundbind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens spillede pænt i Brøndby - men Jonas Dals tropper var tandløse

Hedensted

Skoleleder efter forfærdelig ulykke under udflugt: - Vi kunne ikke have gjort noget anderledes

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

AC Horsens

AC Horsens har flest sejre mod Brøndby, men Jonas Dal skruer ned for ambitionerne

Annonce