Annonce
Brande

De stærke traktorer stiller op igen til EM

Så sent som i 2015 blev EM i tractorpulling afholdt i Brande, men allerede i den kommende weekend skal europamestrene i den kraftfulde sport igen findes på pulling-areanaen på Frihedevej. Arkivfoto: Mikael Lund
Europamestrene skal findes i Brande, når Dansk Tractor Pulling står bag en voldsom traktordyst i weekenden.

Brande: Når Dansk Tractor Pulling (DTP) i den kommende weekend 6., 7., og 8. september for anden gang på fire år afholder europamesterskaberne i tractorpulling, bliver det det hidtil største arrangement på pulling-arenaen i Brande.

En gang tidligere – i 2015 – har Brande Pulling Arena lagt baner til et europamesterskab. Normalt går mesterskaberne på omgang mellem syv nationer, men da et af de øvrige lande i turnusordningen meldte fra, bød DTP sig til og fik arrangementet. Det fortæller Steffan ”Stub” Jensen fra Brande, der siden november 2017 har været formand for DTP.

EM-arrangementet har samtidig betydet, at der ikke er blevet afholdt en Eurocup-afdeling på pulling-arenaen i år, hvilket der ellers er tradition for i slutningen af juli.

Når weekendens europamesterskaber står til at slå mesterskaberne i 2015 i omfang, skyldes det ikke mindst, at DTP har indgået en aftale med LandboUngdom om, at de afholder danmarksmesterskaberne i traktortræk sideløbende med EM. Samarbejdet er ikke helt nyt: Sidste år kørte LandboUngdom deres kvalifikationsstævne til DM i forbindelse med Eurocup-afdelingen i juli.

Samarbejdet med LandboUngdom omfatter udover DM-arrangementet også afholdelsen af lørdagens aftenfest for de deltagende teams.

Ny handicap-tribune

De seneste uger er blevet brugt på at klargøre og teste de to parallelle baner. Som ved Wimbledon har banerne været dækket af med plastik for at skåne dem for alt for meget regn, og desuden er der blevet bygget en helt ny handicap-tribune, så kørestolsbrugere også kan være med.

Når det for alvor går løs på lørdag 7. september, vil der være omkring 120 frivillige i sving med blandt andet indgangskontrol og ølsalg. Som den eneste lokale forening har Teaterkompagniet budt ind på opgaverne, og de står for at passe campingpladsen. Netop her er der en god indikator for publikumsinteressen.

- Vi har aldrig før haft så mange forespørgsler på reservationer på campingpladsen, fortæller Steffan Jensen, der også var med til at arrangere EM i 2015, dengang som en af de mange frivillige på pladsen.

Normalt kommer der mellem 5000 og 8000 tilskuere, men hvis vejret er godt, håber DTP-formanden på endnu flere.

Med op imod 100 traktorer til start ved DM kommer det samlede antal maskiner, der skal i aktion, op på ca. 250, lige fra de små gardenpullere, der skal på banen som de første søndag formiddag, til de allerstørste i Prostock-, Superstock- og Heavy Modified-klasserne, nogle med langt over 10.000 hestekræfter. Blandt EM-deltagerne finder man en hel del danskere, bl.a. Fenrir, Red Thunder og John Deere 2, der helt sikkert er navne, der klinger bekendt blandt de indviede.

Allerede fredag 6. september tyvstartes der med konkurrencer for havetraktorerne.

Lørdag 7. september om formiddagen lægger LandboUngdom ud med DM, og først på eftermiddagen går europamesterskaberne så i gang på nabobanen, hvor de fortsætter indtil først på aftenen. Søndag 8. september forventer DTP-formanden, at konkurrencerne slutter sidst på eftermiddagen.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce