Annonce
Odder

De små sang med kroppen

De lidt større børn blev hurtigt fanget af både musik og bevægelse, da Rytmetrolden gik i gang. Foto: Lars Juul

100 små børn hyggede sig torsdag på Odder Bibliotek.

Odder: De skulle lige kigge hinanden an, og først var der ingen øjenkontakt hverken indbyrdes eller til de voksne. Men efter at have været under Rytmetroldens behandling i få minutter slog de sig løs og forlod deres dagplejers eller mors trygge favn.

Børnebiblioteket i Odder blev torsdag formiddag omdannet til en stor musikalsk legestue, hvor 100 børn fordelt på to forestillinger lod sig rive med, da Rytmetrolden, alias musikpædagog Ann Nørgaard, langsomt indpodede dem musik i babyhøjde.

Det gjorde hun ved hjælp af ganske få remedier så som plastikspande og kunstige æg med ris i.

Før udstyret blev taget i brug, blev børnene dog fanget af hendes fortælling om, at nu skulle alle sige "goddag til lårbasserne" ved at klappe på dem. Da de ældste af de små først var grebet af bevægelsen, kom der musik og sang til i form af en cd, som Ann Nørgaard satte på. Så var musik og bevægelse forenet, hvilket tydeligt sås på børnenes mimik, øjenkontakt og ikke mindst smil til hinanden.

Annonce

Små Synger Sammen

"Bjørnen sover", "Se den lille kattekilling", "Sur, sur, sur, lille bi omkring" - og mange, mange flere.Der var en kæmpe sangskat at tage fra, da DRs "Syngelyst"-sekretariat torsdag holdt Små Synger Sammen-dag over hele landet.

Det var 10. år i træk, dagen blev afviklet, og i år var temaet dyr.

Bagtanken med dagen er at få de 3-6-årige til at synge sammen, hvad de også har gjort i stor stil siden den første, fælles sangdag i 2008.

De seneste år har op imod 50.000 børn og pædagoger fra over 2000 daginstitutioner stemt i - og endnu flere har hørt dem synge.

Det er for eksempel sket ved store fællesarrangementer, på plejehjem, foran supermarkeder, torve, pladser eller - som i Odder - på det lokale bibilotek, hvor der blev fokuseret på de helt små, nemlig dem fra 0-3 år.

Udenfor og indenfor en hulahopring. Først hægtede de fleste småbørn sig til deres voksne, men efter kort tid slog de sig løs. Foto: Lars Juul

Vi glemmer de små

Kvinden bag rytmetrolderierne er Ann Nørgaard, der havde taget hele vejen fra Samsø for at indgyde noget musik i de helt små.

Hun har arbejdet med børneteater i mange år og koncentrerer sig i dag om de allermindste, fordi hun mener, at de ofte glemmes.

- Vi voksne har tendens til at mene, at helt små børn ikke forstår, hvad musik egentlig er, fordi de endnu ikke selv synger eller slår på tromme. Men det passer ikke. Når børnene ser os voksne danse eller spille, fanger de det og slipper sig selv løs. Derfor handler det for mig lige så meget om at få de voksne med, fortalte Ann Nørgaard, før hun heppede videre på både børn og voksne.

Det behøvede hun dog ikke at gøre på Heidi Madsen, der havde Sylvester på to år og Olivia på seks måneder med på biblioteket.

- Det er helt vildt sjovt. Se Sylvester, som ofte er lidt tilbageholdende. Her står han og danser med de andre, sagde moren, som er tilflytter og kun havde rosende ord tilovers for arrangementet.

- Her vil jeg komme noget mere, lød det.

Ann Nørgaard, som her ses i i baggrunden i lyserød bluse, fik virkelig børnene ud på dansehulvet. Foto: Lars Juul
Uden de voksnes deltagelse får man ikke de yngste børn med. Foto: Lars Juul
Man behøver ikke kunne gå for at blive grebet af rytme. Det sås tydeligt på dagens gæster på Odder Børnebibliotek. Foto: Lars Juul
Inde i æggene var der ris, så rytme fik selv babyerne hurtigt styr på. Foto: Lars Juul
Nej til dyre bongotrommer - ja til billige plastikspande. Foto: Lars Juul
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce