Annonce
Odder

De små blå hyggede sig med dem i andre farver

Alle Odders dagplejebørn og daginstitutioner fejrede onsdag Børnenes Grundlovsdag i Vitapark. Foto: Søren E. Alwan
Børnenes grundlovsdag blev fejret i Vitapark.
Annonce

Odder: Der var børn iført veste i forskellige farver, da den pædagogiske ledergruppe i kommunens daginstitutioner onsdag havde inviteret til grundlovsfest i børnehøjde. Men det overordnede emne for festen var også netop børns ret til forskellighed.

Det med forskellighed betød dog ikke så meget i praksis, idet man forud for festen kunne opleve de små størrelser vandre i gåsegang gennem byen og været iført farvede veste: Én farve for hver institution, hvilket var yderst fornuftigt, når det, der ventende dem og deres pædagoger, var tre timers mingling med børn fra andre institutioner. 340 børn i alt.

Dagens hovedtaler var formanden for børn-, unge- og kulturudvalget Lone Jakobi (S), der roste både børn og voksne for at mødes på tværs af institutioner, ligesom hun fortalte de unge tilhørere, at alle børn har ret til at se forskellige ud, at kunne lide forskellig mad samt ret til at voksne skal lytte til, hvad de mener.

- Jeg synes nu også, at alle børn har ret til at have mindst en god ven, og har I ikke en ven, kan I jo prøve at finde en i dag, sagde Lone Jakobi, før hun overlod scenen til An Odder Band og senere en koncert med Skrallebang.

Siden gik børnene på genopdagelse i gamle sanglege i forskellige sangstationer i parken.

Børnenes Grundlovsdag

Blev fejret første gang i 1996 og har lige siden været fejret flere steder i landet. Bag arrangementet står på landsplan Dansk Folkehjælp, BUPL, Børns Vilkår, DLO, DUI-LEG og VIRKE, fobu - Paraplyorganisation for selvejende og private institutioner, FOA - Fag og arbejde, FOLA - Forældrenes Landsforening og Red Barnet Ungdom samt Ungdommens Røde Kors.

Blev lokalt arrangeret af de pædagogiske ledere Pernille Krog Lundegaard og Trang Nguyen fra Krible Krablehuset. Det var første gang, at dagen blev fejret i Odder.

Har lokal fået støtte af Odder Kommune, Børnenes Grundlovsdag samt Kvickly Odder.

Følges op med, at børnene på kommunens institutioner er blevet bedt om af tegne selvportrætter, som senere udstilles på plejecentre, biblioteket, Kvickly og flere andre steder.

Annonce

De laver lovene

Ud over ansatte og børn fra kommunens institutioner deltog også flere dagplejemødre samt forældre, der havde stillet deres arbejdskraft til rådighed.

Lidt i baggrunden mødte avisen Katrine Hellfritzsch, der er mor til Ella på fire år, og som arbejder i administrationen i Vitapark. Hun havde i en pause fundet mulighed for at smutte en tur ned i parken.

- Jeg vil ikke forstyrre Ella, som hygger sig med vennerne fra Bifrost. Men nej, hvor bliver man glad af at se sådan en samling unger mødes på kryds og tværs. De er måske ikke ret store og ved selvfølgelig ikke, hvad Grundloven er for størrelse. På den anden side: min datter har i et stykke tid spurgt til, hvad folketingsvalg er for noget. Ja, så forklarer jeg hende, at vi voksne skal stemme på dem, der laver lovene. Så på den måde hænger tingene jo altid sammen. Også for de små, sagde moren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce