Annonce
Hedensted

De sidste bip i Dagli' Brugsen: En lidt speciel dag at møde ind

- Kunderne synes, det er trist. Og det er også sørgeligt, men det er jo kundernes egen skyld, sagde Tove Nielsen, der fredag stod ved kassen for sidste gang og har været ansat på stedet i mere end ti år. Butikken lukker, fordi omsætningen er for lille. Foto: Michael Svenningsen
Brugsuddeler i Stenderup, Allan Petersen, har i lang tid vidst, dagen ville komme, men det var alligevel specielt for ham at lukke butikken, som han har haft sin gang i i 35 år.
Annonce

Stenderup: Når en dagligvareforretning sælger ud af de sidste varer, så er fluesmækkere, gavekort og kammerjunkere nogle af de ting, der bliver liggende længst tid tilbage på hylderne.

Det var i hvert fald tilfældet i Dagli’Brugsen Stenderup, der fredag havde sidste åbningsdag og derfor kørte med 70 procent rabat.

- Når vi når længere hen på dagen, så forsvinder det meste ud over julepynten. Det, tror jeg, trods alt ikke, vi får solgt, sagde brugsuddeler Allan Petersen fredag formiddag.

Der er to poser med æbleskiver tilbage i fryseren. Når de er taget, så slukker jeg for den. Og bliver de ikke taget, så kan det være, Tove og jeg tager en pose hver med hjem til kaffe.

Allan Petersen, brugsuddeler.

Annonce

Det sidste indkøb

Mens han flyttede varer længere frem, var der andre, der gjorde en sidste handel i Dagli' Brugsen, som har en mere end 100 år lang historie i Stenderup.

- Det er da trist. Jeg har prøvet at støtte forretningen alt, hvad jeg kunne. Jeg har vidst, hvad jeg har kunnet få og prioriteret at købe det her, for det er vigtigt at kunne handle lokalt, sagde Karen Rask Petersen.

Graver ved Stenderup Kirke, Evy Juel Nielsen, var også ked af at sige farvel til forretningen.

- Jeg kommer til at mangle den til de der hverdagsting som kaffe, kage og frugt. Det er rart, at man bare lige kan gå over og hente de ting, sagde hun efter at have været ved kassen.

Annonce

Vil savne kontakten

Allan Petersens savn vil ikke relatere sig til opfyldning af varer på hylderne og andre praktiske ting, som har været en del af arbejdsdagen igennem hans 35 år som uddeler i Stenderup.

- Næ, det er det andet. Det er kunderne og personalet, jeg kommer til at savne. Jeg har haft kontakt med mange mennesker, og nogle af dem vil jeg miste kontakten med, sagde han.

Gennem årene har han typisk brugt 60-70 timer om ugen i forretningen.

- Så det er lidt specielt at møde sådan en dag. Men det går nok først op for mig om et par dage, at nu er der slukket, sagde han.

- Alle varer er i butikken. Der er tomt ude bagved, sagde Allan Petersen fredag formiddag. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Går måneden ud

Fremover kan den 62-årige og nu tidligere uddeler afsætte mere tid til sit politiske arbejde i byrådet, hvor han er formand for Social Omsorg. Og et lille arbejde ved siden vil han også bruge tid på.

- Jeg har foreløbig lovet at hjælpe bageren i Løsning med at køre brød ud. Jeg skal jo ikke bare gå hjemme, sagde Allan Petersen.

Han og medarbejder gennem ti år, Tove Nielsen, blev der holdt reception for fredag eftermiddag. De har dog stadig lidt arbejde til gode.

- I næste uge møder vi ind og rydder op. Men 1. april er vi væk, sagde Allan Petersen.

Det er ikke planen, at butikken skal stå tom i lang tid.

En borgergruppe arbejder som bekendt på at åbne en Min Købmand i samarbejde med Dagrofa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce