Annonce
Læserbrev

De seneste seks år har lært mig, at dét at lære af historien kun er noget, vi siger

"Om 5G forudser Pall, at de højere frekvenser vil ramme insekter, planter og træers blade ekstra stærkt. Den større overflade i forhold til volumen gør, at millimeterbølgerne vil absorberes i hele kroppen og ikke primært i overfladen som på større dyr, og som følge spår han bl.a. hurtigere artsudryddelse og voldsommere skovbrande", skriver Kirsten Maise Pedersen. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

Læserbrev: Brochuren "Bees, Birds and Mankind - Destroying Nature by Electrosmog" af Ulrich Warnke er udgivet af The Competence Initiative for the Protection of Humanity, Environment and Democracy, et interdisciplinært fællesskab af videnskabfolk og læger, og er tænkt som en "korrektion af trivialiserende oplysning, der ikke beskytter, men medfører fare".

I forordet beskrives Ulrich Warnke som en bioforsker, der ved mere om naturens elektromagnetiske husholdning end de fleste, og at han viser, hvor vist og fintfølende naturen har benyttet elektriske og magnetiske felter i skabelsen af liv.

Netop af den grund kan han på overbevisende vis kritisere, hvor tåbeligt og uansvarligt nutiden griber ind i denne husholdning, bygget op over millioner af år, og vise, hvor kortsynet vi behandler ikke kun vores helbred og økonomi, men især også fremtidige generationers ret til liv.

Brochuren er fra 2007. 12 år gammel!

Professor emeritus i biokemi Martin Pall udarbejdede en 90-siders rapport i forbindelse med den 5G-forskerappel, de nordiske statsministre også modtog 27. juni 2018, hvor han dokumenterer mindst otte forskellige måder, hvorpå elektromagnetiske felter og stråling kan skade os, herunder kræft, neurologiske og neuropsykiatriske lidelser.

Om 5G forudser Pall, at de højere frekvenser vil ramme insekter, planter og træers blade ekstra stærkt. Den større overflade i forhold til volumen gør, at millimeterbølgerne vil absorberes i hele kroppen og ikke primært i overfladen som på større dyr, og som følge spår han bl.a. hurtigere artsudryddelse og voldsommere skovbrande.

Men hverken Warnkes eller Palls evidens, emf-forskernes 5G-appel, de mange andre forsker- eller lægeappeller de seneste årtier, Europarådets Resolution 1815 med meget mere lader til at interessere eller passe ind i det "trivialiserende" medienarrativ, der ofte fremstår selvsmagende hipt, smart-i-en-fart-"Detektor-journalistisk", hvor kildekritik og dybdeborende indblik lader til at basere sig på gentagelse af allerede anvendte "troværdige kilder" og den deraf "etablerede viden".

De seneste seks år har lært mig, at dét at lære af historien kun er noget, vi siger; at samfundets kærlighed til vore børn og livet er betinget; og at mørke skal konfronteres.

Hvor tavst skal dette forår blive?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce