Annonce
Østjylland

De kedelige farver og tal blev byttet med farverige malerier

Lone Fauerskovs malerier er særdeles farverige. Foto: Hans Petersen
48 kunstnere er med i "Alletiders kunst" i udstillingen Ridehuset i Aarhus. 22 kom ikke med.
Annonce

AARHUS: Den ene er har været med hver gang, den anden er med for første gang.

Der er rift om at deltage i udstillingen "Alletiders kunst", der torsdag-søndag kan opleves i Ridehuset i Vester Allé i Aarhus.

48 kunstnere viser deres kunnen, og det er to flere end sidste år. Men 22 var der ikke plads til, da arrangøren Lions Aarhus Sct. Clemens skulle vælge.

Når Lone Fauerskou, 62 år, var færdig med den brune jord og de tørre tal i sit job i Vejdirektoratet i Skanderborg, gik hun hjem og malede med nogle helt andre og voldsomme farver.

- Det var et godt skifte, der gav mig ro, siger hun, der netop er gået på pension og derfor har endnu mere tid til at male.

- Hvis jeg da ikke lige bliver kaldt på for at passe børnebørnene, siger hun, der kan tælle fire af slagsen.

Hun bor på Havrebakken i Risvangen i Aarhus, og her har familien indrettet den tidligere gildesal i kælderen til atelier, hvor hun også holder udstillinger.

Hendes værker er farverig akryl på lærred, både store og små.

- Jeg elsker farver og har malet siden 2001, siger Lone Fauerskov, der har uddannet sig hos Kunst og Design og taget tegnekursus.

Alletiders kunst

  • Ridehuset, Vester Allé, Aarhus.
  • Alletiders kunst. 48 kunstnere udstiller.
  • Fernisering torsdag 24. oktober kl. 17. Åbent torsdag kl. 16-19, fredag og lørdag kl. 11-18, søndag kl. 11-17. Entre 50 kroner.
  • Arrangør: Lions Aarhus Sct. Clemens.
Annonce

Smerte og favntag

Ulla Villefrance Salling-Mortensen er med i "Alletiders kunst" for første gang. Den alsidige kunstner viser 12 skulpturer og en halv snes malerier.

- Jeg kalder det "Smerte og favntag", og der er brutale ting imellem, siger hun og viser et elegant træhoved, hvis hår er lavet af søm.

Hendes søster Anni Villefrance har taget fri fra sit job hos Lindberg Optik for at hjælpe med at hænge op.

Ulla Villefrance Salling-Mortensen har lavet kunst i mange år, men det tog for alvor fart, da hun gik på Århus Kunstakademi i Vestergade, hvorfra hun blev uddannet i 2013.

- Jeg lægger meget sjæl i min kunst, og jeg skal mærke en puls i et værk, før jeg synes, det er færdigt, siger kunstneren, der i øvrigt er med i en udstilling i Trige Sognegård, også med åbning torsdag. Her viser hun skulpturer af kvinder fra Bibelen sammen med maleren Elin Neumann.

Det er niende gang, "Alletiders kunst" afvikles, og sidste år gav det 125.000 kroner til velgørende arbejde, så de 28 medlemmer af klubben får et godt resultat af arbejdet, der står på over længere tid.

Favntag, kalder Ulla Villefrance Salling-Mortensen denne skulptur. Foto: Hans Petersen
Ulla Villefrance Salling-Mortensen fik hjælp af sin søster Anni Villefrance til at hænge op. Foto: Hans Petersen
Lone Fauerskov laver også mindre værker. Foto: Han Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce