Annonce
Ikast-Brande

De fleste skoler ønsker at gøre brug af to-lærer-ordning

I flere og flere klasser er der ikke blot én, men to lærere. Arkivfoto
To-lærer-ordning vinder frem. Desuden har næsten alle kommunens folkeskoler søgt om lov til at afkorte skoledagens længde.

Ikast/Brande: I henhold til en byrådsbeslutning fra maj 2019 kan kommunens folkeskoler søge om dispensation til at omlægge en del af den understøttende undervisning enten til en to-lærerordning eller til tilrettelæggelse af andre aktiviteter, der udløser et tilsvarende personaleforbrug.

Det har samtlige 11 folkeskoler i kommunen gjort for mellemtrinnet og udskolingen (4.-9. klasse), og det samme har alle seks skoler med specialklasser (Bording Skole, Ejstrupholm Skole, Nordre Skole og Østre Skole i Ikast samt Dalgasskolen og Præstelundskolen/Artium i Brande) gjort.

Samtlige otte skoler med 7.-klasser har desuden søgt om dispensation i forhold til konfirmationsforberedelsen, og endelig har to skoler - Nørre Snede Skole og Præstelundskolen/Artium – søgt om dispensation for indskolingen (0.–3. klasse).

Annonce

Til gengæld er det ikke alle skoler, der har søgt om den maksimale dispensation omkring skoledagens længde. For specialklasser og indskolingen er der blevet søgt mellem 1,5 til 4 timers nedsættelse af skoletiden. For mellemtrinnet og udskolingen søges der mellem en og to timer ugentligt.

Dispensationer

En stor del af skolerne har søgt om dispensation til hold-dannelse, hvor der tages udgangspunkt i elevernes faglige og sociale forudsætninger. Flere af skolerne peger på, at anvendelse af holdlektioner vil give mulighed for at øge opmærksomheden på faglige- samt trivselsfremmende indsatser, hvilket ikke er blevet mindre aktuelt efter mere end et år med skiftende corona-restriktioner.

Derudover angiver skolerne en lang række forskellige årsager til at søge om lov til at benytte to-lærerordningen. Den kan for eksempel anvendes i forbindelse med faglige turboforløb og øget læseindsats, men også i klasser med høj klassekvotient, i klasser med høj faglig spredning eller til at understøtte kortvarige faglige forløb.

I klasser med mange inklusionskrævende elever vil ordningen give større mulighed for social træning, og den kan også være med til at understøtte behovet for tilknytning af elever i specialklasser til almenklassen med voksenstøtte.

Endelig giver to-lærerordningen større mulighed for at arbejde på tværs af årgangene.

Samtlige ansøgninger er i øvrigt blevet godkendt af Ikast-Brande Kommunes skolechef, Thomas Garsdal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg med her: Kampen er i gang

Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce