Annonce
Odder

De første bankospillere kom fire timer før spillet begyndte

Pomfritter, slik, sodavand og så en masse spilleplader. Udstyret var i orden, da borgmester Uffe Jensen (V) klokken 12 begyndte at råbe numre op. Foto: Morten Pape
Spektrum Odder var søndag fyldt til bristepunktet med spilleglade borgere, som havde sikret sig billet til det årlige banko, der bl.a. sikrer julelys og -stemning i midtbyen.

Odder: Hvis man vil være sikker på at få sig en god plads til det årlige bankospil i Spektrum Odder, er det en god idé at dukke op fire timer, før spillet begynder. Det mente i hvert fald en gruppe "gamblere", som stod og bankede på lidt før klokken 8 søndag morgen.

Hvad der så er en god plads, må stå hen i det uvisse, da det var umuligt at finde personerne, da avisen besøgte Spektrum Odder over frokost, da spillet var godt i gang. Da gemte de sig blandt de andre 750 spillere, der i løbet af formiddagen havde taget plads i multihallen, og som alle blev musestille, da borgmester Uffe Jensen (V) begyndte at råbe numre op. En stilhed, der stod i ekstrem kontrast til den larm, der fyldte hallen, mens de satte til til rette til dagens store spil.

- Jeg ved ikke, hvor de morgenfriske spillere er, men mon ikke, de sidder heroppe foran? Her er der i hvert fald god udsigt til præmierne, lød det fra Jacob Sørensen, medlem af Køb Odders bestyrelse og en af tovholderne på banko-dagen.

Fakta

- Banko er et pladespil, hvor der trækkes numre fra et til ”Gamle Ole”, som er nummer 90.

- Pladepillet bruger ét nummer indenfor det enkelte spil, der kun opråbes den ene gang per spil.

- En opråber udtaler et nummer højt, hvorefter det nævnte tal dækkes på pladen med en brik.

- Spillet går ud på at udfylde en række, to rækker eller hele pladen for at vinde, hvorefter spilleren med de krævede, dækkede tal råber ”banko”.

Kilde: www.danskespil.dk
Annonce

Gavmilde givere

Ligesom syv-otte andre medlemmer af handelsstandsforeningen har Jacob Sørensen i den seneste tid haft forrygende travlt med at samle præmier ind hos byens handlende, og det har resulteret i den gaveregn, som søndag kom deltagerne til gode.

Jacob Sørensen skønnede, at der ville være delt gaver ud for mere end 100.000 kroner, når dagen var omme.

- Det er helt vildt, så gavmilde vores medlemmer har været i år, og kors hvor er vi blevet gode til at pakke ind. Nu skal vi bare i gang med at have delt dem ud, sagde han.

Annonce

For hyggens skyld

At dømme efter stemningen er det årlige bankospil nu blevet lige så meget en hyggestund for nogle, som bare det at spille.

Det mener i hvert fald Kim og Pia Borre fra Odder, der deltog for anden gang.

- Selvfølgelig er spillet også spændende, men vi bruger nu dagen lige så meget til at hygge os med de 14 personer, som vi sidder sammen med, og som vi har holdt pladser til. Det er kolleger, venner og så videre, som vi har siddet og småsnakket med, før spillet begyndte. Men nu skal vi altså være stille, for nu skal der spilles, sagde Kim Borre, før stilheden sænkede sig over hallen.

Det var tredje år i træk, at Køb Odder havde arrangeret bankospil i Spektrum Odder.

Første gang var i 2017, da der ikke blev solgt billetter på forhånd. Da måtte arrangørerne afvise 200 personer ved døren, fordi brandmyndighederne ikke ville tillade flere at komme ind.

Belært af erfaring blev billetterne sidste år solgt på forhånd, og da var de væk i løbet af en uge. Det samme gjaldt dette års spil.

- Noget yder på, at vi har ramt plet med dette arrangement, og det er selvfølgelig superglade for. Også fordi det kommer deltagerne til gode, idet vi bruger overskuddet til julearrangementer året efter.

Så dybest set kan vi takke borgerne ved sidste års bankospil for, at vi i år har kunnet pynte lidt mere til jul i midtbyen end året før. Eksempelvis med nye lamper og flere arrangementer, siger Jacob Sørensen, der skønner at spilledagen i år vil indbringe et overskud på 100.000 kroner.

750 personer fyldte fra klokken 12 multihallen i Spektrum Odder. De første spillere dukkede nu op fire timer før. Foto: Morten Pape
Hyggedag for Kim og Pia Borre (tv.). På den modsatte side af bordet sidder Heidi Zacho og Jeper Pedersen. Foto: Morten Pape
Jacob Sørensen frra Folkebistroen havde travlt med at dele gaver ud. Foto: Morten Pape
Alle de mange gaver er samlet ind blandt byens handlende. Foto: Morten Pape
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce