Annonce
Ikast-Brande

De første 100 valgplakater er pillet ned

Ligesom de fleste af sine medkandidaters mangler justitsminister Søren Pape Poulsens valgplakater på Storegade i Brande kun en halv snes centimeter i at leve op til afstandskravet, mens det andre steder rundt omkring i kommunen kniber mere med at leve op til reglerne. Det har foreløbig fået Ikast-Brande Kommunes entreprenørafdeling til at fjerne ca. 100 valgplakater. Foto: Mikael Lund

Ikast/Brande: Siden 4. maj kl. 12 har det været lovligt at hænge valgplakater til Europa-Parlamentsvalget op, og præcis en uge senere var det så folketingskandidaternes tur til at indtage lygtepæle m.v.

Det er imidlertid ikke alle plakater, der er blevet hængende. Nogle er blevet ofre for vind og vejr, andre har fået uautoriseret – og givetvis uønsket – hjælp til at komme ned, mens rundt regnet 100 valgplakater er blevet fjernet af kommunens entreprenørafdeling.

Det oplyser Ikast-Brande Kommunes nyudnævnte chef for erhverv, bosætning og fritid, Lone Jager Neldeberg, som er en del af valgsekretariatet.

Desuden har man fra kommunens side taget kontakt til de respektive partiforeninger for at indskærpe reglerne, oplyser hun videre, men det er dog langtfra alle, der har helt styr på dem.

For eksempel er de nuværende lygtepæle i Storegade i Brande præcis 5 centimeter for lave til, at man lovligt kan hænge en valgplakat med standardmål op i dem, men andre steder kniber det langt mere med at overholde kravet om, at der skal være 230 centimeter mellem plakaternes underkant og underlaget.

Mange plakater har således ”mistet pusten” og er gledet ned ad de lygtepæle, de er blevet placeret i, endda selvom de fleste lygtepæle er koniske, altså tykkere for neden end for oven.

Lone Jager Neldeberg oplyser, at der primært er to årsager til, at valgplakater er blevet fjernet: Dels manglende overholdelse af højdekravet, dels er nogle blevet vurderet som værende trafikfarlige. De sidstnævnte har typisk været placeret i rundkørsler.

Hun oplyser desuden, at byrådet har vedtaget at give en generel dispensation, så kandidaterne ved søndagens valg til Europa-Parlamentet kan vente til efter folketingsvalget 5. juni med at fjerne deres valgplakater. Dermed slipper de frivillige for at kravle rundt i lygtepælene to gange.

FOTO: IMG_6202

Billedtekst:

Ligesom de fleste af sine medkandidaters mangler justitsminister Søren Pape Poulsens valgplakater på Storegade i Brande kun en halv snes centimeter i at leve op til afstandskravet, mens det andre steder rundt omkring i kommunen kniber mere med at leve op til reglerne. Det har foreløbig fået Ikast-Brande Kommunes entreprenørafdeling til at fjerne ca. 100 valgplakater.

Regler for plakater

Der må ikke ophænges valgplakater:

- På eller over motorveje, motortrafikveje og disse vejes rampeanlæg.

- I midterrabatter, rundkørsler, midterøer og lign. på strækninger, hvor den tilladte hastighed er over 60 km/t

- I midterrabatter, rundkørsler, midterøer og lign. på strækninger, hvor den tilladte hastighed midlertidigt er nedsat til 60 km/t eller derunder.

- På samme indretning som autoriseret afmærkning, herunder færdselstavler, vejvisningstavler eller lignende vejudstyr.

- På højspændingsmaster, transformerstationer, kabelskabe og lignende.

- Nærmere end 0,5 m fra kørebanekant (asfaltkant) eller 0,3 m fra cykelstikant målt fra nærmeste kant af valgplakaten.

- Lavere end 2,3 m direkte over fortov eller cykelsti målt fra nederste kant af valgplakaten.

- Højere end 1,5 m under laveste strømførende ledning målt fra øverste kant af valgplakaten.

- På en sådan måde, at valgplakaten kan medføre skader på eller ændringer af vejtræer eller master til vejbelysning, hegn og indretninger til forsyningsvirksomhed.

Såfremt politiet vurderer, at opsatte valgplakater er til gene for trafikanterne, herunder gående, bliver disse nedtaget øjeblikkeligt af Entreprenørgården.

Det meddeles plakatejerne, hvorfor valgplakaterne er nedtaget. Ved gentagne tilfælde sendes regning herfor til plakatejeren.

Kilde: Vejdirektoratet/Ikast-Brande Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

112

Beboer overraskede to tyve i stuen

Annonce