Annonce
Skanderborg

De Brune Riddere sætter lokal grillbar på bøfsandwichtronen

De brune Riddere har kåret bøfsandwichen hos Rasses Skovpølser til landets bedste i 2017. Pressebillede

Skanderborg: Landets bedste bøfsandwich, den mest kælne brune sovs og de syndigste syltevarer finder man hos Rasses Skovpølser.

Det mener De Brune Riddere, en gruppe bøfsandwichentusiaster, som hvert år kårer Danmarks bedste bøfsandwich. Det sker efter omhyggelige prøvespisninger, hvor delelementer som sovs, løg, boller, bøffen og syltevarerne bliver bedømt.

Prisen kalder entusiasterne selv Den brune Camino, og den blev overrakt fredag formiddag, da det også blev offentliggjort, at restauranten Dollys i Horsens er nummer to på listen.

Ifølge De brune Riddere kan man i bøgeskoven ved Skanderborg finde en bøfsandwich serveret i brun sovs i en brun tallerken serveret ved et brunt kakkelbord. Faktisk burde byen omdøbes til Skanderbrun, mener De brune Riddere.

- Rasses går hele vejen og serverer simpelthen bøfsandwichen i en dyb tallerken med en voldgrav af sovs. Og vi snakker om en brun sovs i verdensklasse med fuld fart på en lækker fond, smækfyldt med smag og kraft - tilsmagt perfekt, så den er rund, behagelig og gjorde at vi følte os trygge og varme. Sovsen er faktisk blandt de allerbedste, vi nogensinde har smagt, siger Peter Tessin fra dommerpanelet.

Annonce

Bedømt i fem kategorier

De brune Riddere ser på fem delelementer, når de kører landets bedste bøfsandwich. Det er løg, bollen, sovsen, bøffen og det syltede indhold. Ifølge dommerne, så præsenterer Rasses Skovpølser den mest kælne brune sovs og de syndigste syltevarer og blev den samlede vinder.

Dollys i Horsens har landets frækkeste boller og den mest flabede hakkedreng, og det blev til en samlet andenplads.

Spisehuset Pagoden i Ølgod har landets svedigste løg og den tredjebedste bøfsandwich, mener De brune Riddere.

Den brune Camino kalder bøfentusiasterne prisen, som går til spisestedet i bøgeskoven. Pressebillede

Dybt inde i skoven finder man den

Også bedst til sovs og det syltede

Foruden at løbe med prisen som bedste bøfsandwich, vandt Rasses Skovpølser også i kategorierne sovs og syltevarer.

Rasses Skovpølser laver sin bøfsandwich med to tyndere bøffer, og det betyder dobbelt op på stegeskorpe og smag.

- Perfekte bøffer med stegeskorpe, god krydring med salt og peber og et blødt og saftspændt rosa indre. For at holde umamibølgen og alt det bløde i skak er det vigtigt med godt med surt. Rødbederne var bløde og havde både sødme og kant fra en frisk syltelage. Remouladen var også perfekt balanceret, så retten tippede ikke på nogen måde og var en stilsikker opvisning i, hvordan man laver en fantastisk bøfsandwich, tilføjer Peter Tessin.

Det var en anden af årets top tre-restauranter, der gav De brune Riddere et tip om Rasses Skovpølser. Det førte til adskillige besøg og to officielle anmeldelser med topkarakterer i løbet af året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

25-årig sigtet for vold på jagtbar

Læserbrev

Sølunds sansehus forfalder: Vi kan simpelthen ikke være dette bekendt

Læserbrev: Da jeg som socialudvalgsformand i 2012 viste dronning Margrethe rundt i Sølunds sansehus, var jeg meget stolt over at kunne vise dronningen Sølunds guldhorn (navnet kommer af, at huset form er som et guldhorn) I dette hus kunne Sølunds beboere, som har betalt huset, få en oplevelse, hvor sanserne kom i brug. En døvstum beboer kunne liggende i en vandseng opleve rytmen i kroppen via vandsengen. Et andet rum kunne via mange skærme vise oplevelsen, når man sejlede på Gudenåen og Ry-/Silkeborg-søerne. Det rum kunne via kontakter omdannes til et kirkerum, og der kunne afholdes gudstjeneste. Kirkerummet blev i øvrigt indviet af daværende biskop Kjeld Holm. Lige udenfor sansehuset var der en mindemur, hvor beboerne kunne sætte lys, når sorgen over en afdød ven eller et familiemedlem skulle bearbejdes. Husets sansehave blev til virkelighed ved, at Hedeselskabet og fhv. borgmester Aleksander Aagaard donerede et anseeligt beløb. Alt sammen noget, Sølund og Skanderborg Kommune med rette kunne være stolte over at kunne tilbyde Sølunds beboere. Beboere, for hvem det ellers kunne være sparsomt med oplevelser. Og da jeg forleden gik tur i området og lagde ruten forbi Sansehuset, var der at se kun minderne tilbage. Jeg fik det rigtigt dårligt. Huset ser forladt ud. Haven er groet sammen. Mindemuren ligner ikke en mur, der er værd at mindes. Murstykker er faldet ned, så vand og dermed frost rigtig kan få fat. Da den nye børnehave med adresse på Sølund skulle vedtages, bragte jeg sansehsuet i forslag, hvilket jeg aldrig skulle have gjort, og det var endda før, at "kloge kvadratmeter" havde fundet sit indtog i Skanderborg Kommunes ordbog. Jeg ved godt, at der er mange gode undskyldninger for, hvorfor man ikke lige kan gøre dette og hint, men alligevel kan vi simpelthen ikke være dette bekendt. Dette er værdier, bygget omkring 2010, som blot får lov at forfalde. Vi bruger masser af penge på at bygge masser af mursten, mens andet forfalder. Kan det virkeligt være rigtigt, kære borgmester og byråd?

112

21-årig uddelte ørefigener

Annonce