Annonce
Horsens

De andre byer kan ikke følge med: Så mange har søgt ind på VIA's 19 uddannelser i Horsens

Campus Horsens har oplevet en pæn fremgang i antallet af ansøgere i 2020. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens er den af VIA's store uddannelsesbyer, hvor der har været den største stigning i antallet af ansøgere.
Annonce

Horsens: Søndag klokken 12 udløb fristen for at søge optagelse på landets videregående uddannelser via kvote 1.

Kort efter kunne VIA University College oplyse på sin hjemmeside, at man har fået 18.566 ansøgere i kvote 1 og 2 tilsammen, hvilket stort set er på lige fod med sidste års antal.

For Campus Horsens har der dog været fremgang. Fra 2874 ansøgere i 2019 til 3113 ansøgere i 2020.

Det er en stigning på 8,3 procent, som ingen af VIA's andre uddannelsesinstitutioner i de store jyske byer er i nærheden af. Den overgås kun af Nørre Nissum, hvor 162 har søgt om optagelse på læreruddannelsen - en fremgang på 24,6 procent.


Den største forklaring er nok, at vi har mange tekniske uddannelser - mange ingeniøruddannelser - i Horsens, som der har været et stort og bredt fokus på.

Gitte Sommer Harrits, prorektor ved VIA University College


I Aarhus, Viborg og Herning er fremgangen på nogle få procent, og i Silkeborg, Holstebro og Randers er der tale om fald.

Annonce

Fokus på de tekniske uddannelser

De gode tal for Horsens vækker naturligvis glæde hos Gitte Sommer Harrits, prorektor ved VIA University College, og hun tror, at stigningen i Horsens skyldes udbuddet af uddannelser:

- Den største forklaring er nok, at vi har mange tekniske uddannelser - mange ingeniøruddannelser - i Horsens, som der har været et stort og bredt fokus på. Vi har også selv haft et særligt fokus på dem i nogle år, hvor vi gennem forskellige satsninger har gjort opmærksom på, at det både er meningsgivende og bidragende til samfundet at læse de her uddannelser, siger hun til Folkebladet.

Ansøgere til VIA's 19 uddannelser i Horsens

Oversigten viser hvilken uddannelse, samlet antal ansøgere i kvote 1 og 2 samt udvikling siden 2019 i parentes:

AP Graduate in Marketing Management: 339 (-10,3%)

Bachelor of Engineering in Mechanical Engineering: 150 (6,4%)

Bachelor of Architectural Technology and Construction Management: 178 (7,2%)

Bachelor of Engineering in Civil Engineering: 111 (5,7%)

Software Technology Engineering: 354 (12,7%)

Diplomingeniør, softwareteknologi: 88 (66,0%)

Bachelor of Engineering in Global Business Engineering: 99 (7,6%)

Bachelor of Value Chain Management: 134 (4,7%)

Diplomingeniør, byggeri og anlæg: 78 (-11,4%)

Diplomingeniør, maskinteknologi: 38 (-9,5%)

Diplomingeniør, klima- og forsyningsteknik (Ikke oprettet): 7 (-56,3%)

Climate & Supply Engineering: 78 (20,0%)

Diplomingeniør, produktion (produktionsteknik): 44 (29,4%)

Markedsføringsøkonom: 119 (25,3%)

Produktionsteknolog: 25 (4,2%)

Professionsbachelor, Bygningskonstruktør: 197 (4,8%)

Kort- og landmålingstekniker: 90 (50,0%)

Professionsbachelor, pædagog: 386 (-1,5%)

Professionsbachelor, sygeplejerske: 598 (21,3%)

Samtidig ligger der en anden pointe i, at der er gode jobmuligheder efterfølgende inden for de tekniske uddannelser. Gitte Sommer Harrits fortæller i øvrigt, at VIA ikke har gjort særlig reklame for Horsens frem for de andre byer, så stigningen skal ikke findes her.

Annonce

Flere vil være sygeplejerske

Prorektoren hæfter sig også ved en pæn fremgang hos sygeplejerskeuddannelsen. Fra 493 ansøgere sidste år til 598 her i 2020. Værd at bemærke er også, at 126 af dem har valgt Horsens som første prioritet, hvilket er en stor procentmæssig fremgang fra de 89 sidste år.

- Det har jeg ikke en præcis forklaring på, andet end at de gør et godt arbejde i Horsens, lyder det fra Gitte Sommer Harrits.

Flere studerende ser ud til at vil indtage VIA's lokaler i Horsens, når studierne starter efter sommerferien. Arkivfoto: Morten Pape

Den største tilgang blandt Horsens-uddannelserne findes hos diplomingeniør i softwareteknologi samt kort- og landmålingstekniker.

Annonce

Glæde over tal og samarbejde

I en pressemeddelelse fra VIA University College bliver der også meldt positivt ud omkring de gode ansøgertal. Blandt andre fra borgmester Peter Sørensen (S):

- Det flotte antal ansøgere til VIA's uddannelser på Campus Horsens viser, at stadig flere unge har opdaget, at Horsens er en spændende studieby med masser af muligheder. Jeg er særlig glad for, at vi har en stor fremgang i antallet af ansøgere til både sygeplejerskeuddannelsen og ingeniøruddannelserne. Det viser, at vores fælles indsats for at tiltrække studerende til Horsens har båret frugt, siger borgmesteren, der også er formand for bestyrelsen for VIA University College.

VIA University College rykker fra august 2021 ind på campusgrunden - den gamle slagterigrund - ved Horsens Trafikterminal. Arkivfoto: Morten Pape

Uddannelsesdekan for VIAs ingeniøruddannelser, Lotte Thøgersen, stemmer i:

- Først og fremmest er jeg stolt over den flotte fremgang i antallet af ansøgere, som vi igen har fået til vores ingeniøruddannelser. For ingeniørerne spiller en vigtig rolle, når vi skal fremtidssikre vores samfund, uanset om de arbejder med udvikling af software, udstyr til sundhedssektoren, klimasikring eller byer og broer, siger Lotte Thøgersen.

Ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked tirsdag 28. juli, om de er optaget på en ønsket videregående uddannelse eller ej - og herefter vil VIA University College så kunne fortælle, hvor mange af ansøgerne, der starter på uddannelserne i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce