Annonce
Læserbrev

De østjyske ledige skal tilbage i job

Når det gælder det lange, seje træk ud af krisen, så er Venstres klare holdning, at den rette vej mod den vækst- og jobskabelse, der skal genoprette dansk økonomi, går igennem et skatte- og afgiftsstop.
Annonce

Læserbrev: Vi står midt i en økonomisk krise. I kølvandet på nedlukningen af samfundet står mange østjyske virksomheder i en alvorlig knibe.

Nogle har måttet dreje nøglen om på deres livsværk, og mange har måttet afskedige medarbejdere for at overleve. Det har skabt en massiv ledighed i Østjylland.

Faktisk står vi i en situation, hvor der er 19.329 nytilmeldte ledige i Østjylland i perioden fra 8. marts frem til 24. maj.

I samme periode tidligere år lå det gennemsnitlige antal nytilmeldte ledige på 11.182.

Det er en rigtig kedelig statistik. En statistik, der vidner om, at rigtig mange østjyske familiers livsgrundlag er ændret, fordi far eller mor pludselig står uden arbejde.

Derfor er det nu, vi må gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe virksomhederne til at genskabe de job, der er gået tabt i de seneste måneder.

Så vi igen kan få sat skub i den østjyske vækstmotor, og så vi kan få østjyderne tilbage i job.

I Venstre har vi foreslået en halvering af momsen resten af året og en fremrykkelse af planlagte skattelettelser. Fordi det er vigtigt, at vi får sat gang i det private forbrug nu og her.

Når østjyderne får flere penge mellem hænderne, så er det til gavn for de østjyske virksomheder.

Når det gælder det lange, seje træk ud af krisen, så er Venstres klare holdning, at den rette vej mod den vækst- og jobskabelse, der skal genoprette dansk økonomi, går igennem et skatte- og afgiftsstop.

Det vil skabe den ro omkring danskernes og virksomhedernes økonomi, som de har så hårdt brug for. En holdbar og farbar vej, hvor de østjyske virksomheder får en reel chance for at finde fodfæstet og få muligheden for at genskabe de arbejdspladser, der er gået tabt - og gerne flere til. Så flere østjyder igen har et job og en fremtid at stå op til om morgenen.

Desværre er det ikke en vej, der er bred enighed om på Christiansborg, om end det burde være tilfældet.

Den nuværende regering har allerede adskillige gange hævet skatterne, og de røde støttepartier mener desuden, at yderligere skattestigninger skal tegne vejen ud af krisen. En meget kortsigtet løsning, som vil dræbe væksten og jobskabelsen.

For mig er det indlysende, hvilken vej vi skal vælge. I Venstre vil vi kæmpe for den ansvarlige vej ud af krisen. Hvor vi fører en økonomisk politik, der skaber vækst og arbejdspladser.

Det er der brug for, hvis vi skal have østjyderne tilbage i arbejde og Danmark tilbage i økonomisk topform.

Troels Lund Poulsen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce