Annonce
Sport

DBU-formand støtter ekskludering af udbryderklubber

Formand for DBU, Jesper Møller, har ikke meget til overs for de europæiske storklubber, som er ved at stifte deres egen Super League. (Arkivfoto). Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
De 12 klubber, som vil gå enegang i en lukket europæisk turnering, skal smides ud af fællesskab, mener DBU.

Formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, støtter op om, at de 12 klubber, som er i gang med at stifte en europæisk udbryderliga, skal smides ud af det øvrige fodboldfællesskab.

I en pressemeddelelse fra DBU siger Møller:

- Nok er nok! Vi skal beskytte den europæiske sportsmodel, og den her situation er en god anledning til at statuere et eksempel.

- Der er to veje. Enten vælger man fællesskab og solidaritet, eller også vælger man grådighed og egoisme.

Og vælger de 12 storklubber at realisere de fremlagte planer om en udbryderliga som konkurrent til Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) klubturneringer, så skal det have konsekvenser øjeblikkeligt, mener han.

- Det er altafgørende for fodboldens fremtid, at vi fastholder de åbne turneringer, så det altid vil være muligt at stræbe efter mere, siger Jesper Møller.

- Vi ser ideen om en lukket europæisk liga som noget, der ødelægger de idealer. Det er en meget dårlig idé, og derfor ser vi ikke andre udveje end at udelukke de 12 klubber.

Fredag er der møde i Uefas eksekutivkomité, hvor det skal drøftes, hvordan forbundet skal stille sig over for klubberne, som er på vej til at gå enegang.

Divisionsforeningen, som er sammenslutning af de danske klubber, har også tilkendegivet, at man er stærkt imod den nye udbryderliga.

/ritzau/

Læs pressemeddelelsen her
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Efterkommere var helt vildt stolte: Modstandsfolk æres med vejnavne i helt ny bydel

Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Annonce