Annonce
Odder

Datter savner sin 90-årige mor: Bare et lille besøg i haven vil gøre underværker

Lisbeth Bonde har ikke set sin mor i fem-seks uger, og det er hårdt for både mor og datter. Nu håber hun, at det snart bliver muligt at mødes ude på morens terrasse. Privatfoto
Lisbeth Bonde håber, at myndighederne snart vil lempe på besøgsreglerne på hendes mors plejehjem.
Annonce

Odder: Lisbeth Bonde fra Saxild håber, at der snart bliver skabt mulighed for, at hun kan besøge sin gamle mor, der bor i en lejlighed i plejeboligerne på Bronzealdervej i Odder.

- Men det skal naturligvis ske under fuldstændig sikre forhold, så ingen bliver smittet med corona, siger hun.

Savnet er stort for både datteren og hendes 90-årige mor, Irene Mortensen, som har boet på Bronzealdervej i halvandet år.

- Både min mor jeg jeg har stor forståelse for, at man forbød besøg på plejehjemmene, lige da pandemien startede. Og generelt synes både hun og jeg, at personalet knokler for at gøre livet tåleligt for beboerne. De skal have så meget ros. Men kunne man i det mindste ikke tillade besøg på de gamles private terrasse? Så kan min mor sidde i døråbningen, og jeg to-tre meter væk ude på græsset. Alene sådan et møde vil gavne min mor, som efterhånden er påvirket af, at hun ikke ser os, siger Lisbeth Bonde og understreger, at et gensyn i haven selvfølgelig først skal tillades, når personalet er klar til det.

- Jeg ved jo godt, at en del beboere skal have hjælp til at komme ud eller hen til deres dør, hvis det begynder at vrimle med pårørende ude på terasserne eller fællesarealerne. Så jeg venter gerne lidt endnu. Men jeg kan godt love dig, at mange både pårørende og beboere vil blive glade, hvis det bliver muligt at se hinanden igen. Det ved jeg fra den facebookgruppe, som vi pårørende har sammen. Og vi må indrømme, at det mentale også betyder noget for folks helbred, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Annonce