Annonce
Hedensted

Datter bekymret for forældre på krydstogt: Hvorfor fragter man raske mennesker til Norditalien?

Maibritt Davisen fra Barrit er bekymret for sin gamle forældre, Grethe og Erik Schmidt, der ikke kan komme hjem fra deres krydstogtrejse. Seneste melding er, at deres skib sejler til Genova. Privatfoto
MaiBritt Davidsen er hjemme i Barrit bekymret for sin gamle forældre, der ikke ved, hvordan de skal komme tilbage til Danmark fra deres krydstogtrejse. Udenrigsministeriet er på sagen.

Barrit: På søndag skulle Juelsminde-parret Grethe og Erik Schmidt, begge 77, været fløjet hjem til Danmark fra Marseille efter et 22 dages krydstogt over Atlanten. Det har coronakrisen vendt godt og grundigt rundt på.

Deres skib, Costa Pacifika, blev fredag formiddag afvist af de franske myndigheder i Marseille, og er fredag eftermiddag på vej mod Genova - der grænser op til Lombardiet, hvor coronaen har ramt hårdest.

Krydstogtselskabets hovedsæde ligger i Genova, men der er ikke umiddelbart nogen plan for, hvad der skal ske med passagererne, når de ankommer til den italienske havneby.

- Jeg er helt vildt frustreret og dybt bekymret for mine gamle forældre. Hvorfor vælger man at sende et skib med 3000 raske passagerer til coronavirussens epicenter? Det er jo helt hovedløst, mener parrets datter Maibritt Davidsen, der kun kan se hjælpeløst til fra sit hjem i Barrit.

Annonce

Forlader ikke skibet uden flybillet

I Udenrigsministeriet er man opmærksom på problemet.

- Vi kender godt til skibene, og vi ved, at der er danske passagerer om bord. Vi arbejder på en løsning, lyder det fra ministeriets pressetjeneste.

På selve skibet holder Grethe og Erik Schmidt humøret oppe, selvom de gerne snart vil hjem. De er blevet enige med andre passagerer om ikke at gå i land i Genova.

- Vi passagerer mødes i aften med en advokat, læge mm. til fælles holdning, at vi ikke forlader skibet. før vi har flybilletter i hånden, skriver Erik Schmidt til Folkebladet på en sms.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce