Annonce
Sport

Danskerne overraskede alt og alle

Mads Mensah har taget et kæmpeskridt som styrmand på landsholdet ved VM i Egypten. Han var bedste mand igen, da Danmark ydmygede Kroatien.

Danmark havde intet at spille for, mens det for Kroatien var en liv-eller-dø-kamp. Derfor var det ventet, at danskerne ville få problemer med motivationen - men sådan var det slet ikke.

Danmark slog de tidligere olympiske mestre med 38-26 og gav kroaterne en billet hjem til Kroatien, hvor Lino Cerver allerede har meddelt sin afgang som landstræner.

Det var ikke logisk, at danskerne udspillede kroaterne efter alle kunstens regler, men det var et topmotiveret dansk hold af reserver, der lukkede op for godteposen. Alt lykkedes for danskerne.

Mads Mensah var forklaringen på den danske succes. Han startede veloplagt og rev endnu engang hele holdet med sig. Jacob Holm var en fin medspiller ude bagved, og selv om nicolai Øris og Johan Hansen var længe om at komme i gang, bidrog de også til festen.

På stregen var Magnus Saugstrup og Anders Zachariassen stærkt spillende, og på venstre fløj bidrog Emil Jacobsen og Magnus Landin med lækre scoringer.

Det danske hold havde hele paletten i gang, og på mål var Niklas Landin godt spillende lige indtil han tørnede sammen med Emil Jacobsen i et kroatisk gennembrud.

Niklas Landin er netop blevet opereret i knæet, og hans skade lignede en af dem, der ofte fører til korsbåndsskader, men efter kampen så det ud, som om han slap med skrækken. Han fejrer 10 års jubilæum for sin VM-ilddåb ved VM i Sverige i 2011, hvor han spillede en af sit livs bedste kampe i semifinalen mod Spanien.

Kevin Møller overtog buret og spillede en stor landskamp igen. Han er for alvor stemplet ind som landsholdsmålmand.

Men mest af alle var jeg igen imponeret over Mads Mensah. Denne herlige Holbæk-knægt, der i mange år har været langt nede i hierarkiet som en tro væbner for Mikkel Hansen og landstræner Nikolaj Jacobsen, nærmest som en piccoline.

Nu er han omsider trådt ud af denne skygge og er blevet voksen.

Mikkel Hansen, Lasse Svan, Magnus Bramming og Emil Nielsen sad på tribunen, mens Mathias Gidsel og Morten Olsen sad på bænken uden at komme ind.

Nicolai Læsø, tidligere Odder, nu Aalborg, kom på banen i de sidste 10 minutter og nåede at bidrage til festen med tre mål.

Det var en dansk festaften, hvor alle kombinationer sad lige i skabet fra først til sidst.


Det var en dansk festaften, hvor alle kombinationer sad lige i skabet fra først til sidst.


Kroaterne lignede en flok trætte mænd uden motivation og med en slap Balkan-mentalitet, men det var ikke mindst danskerne, der gjorde dem dårlige.

Domagoj Duvnjak og co. var langt fra deres bedste, og de må nu se Qatar gå videre fra puljen foran Argentina og Kroatien.

Danskerne flyttede glæden uden for banen ind på arenaen og viste en spilleglæde, der smittede af på alle.

Danskerne åbnede anden halvleg med seks mål uden at kroaterne fik scoret, og dermed var kampen afgjort. Danmark kom foran med 10 mål, og det hele så håbløst ud for Domagoj Duvnjak, der ved EM i Herning blev hædret som verdens bedste håndboldspiller.

Ved VM i Egypten fik man omsider chancen for at hædre verdens bedste håndboldspiller 2019, Niklas Landin. Han fik sin check på 10.000 euro og det smukke fad med sig hjem med halvandet års forsinkelse på samme aften, som han blev kåret som nummer to i tysk håndbold efter den stærke stregspiller Hendrik Pekeler.

Det er sjældent, man vælger en målmand som verdens bedste, men det skete ved VM i Tyskland i 2007, da Henning Fritz, som kun var tredjemålmand i Kiel, førte Tyskland til VM-titlen og sig selv til titlen som verdens bedste.

Mikkel Hansen har vundet titlen tre gange.

Danmark har kun vundet store sejre ved VM, men onsdag aften gælder det kvartfinalen mod værtsnationen Egypten, der håndboldmæssigt er langt stærkere end Danmarks seks første modstandere og topmotiveret på hjemmebane.

Egyptens fysiske styrke kan skræmme danskerne, og det er farligt, fordi vi er vant til at lege os til sejrene. Nu skal danskerne vise, hvad de er lavet af.

Norge skal møde europamestrene fra Spanien, der kom let til sejren over Ungarn mandag.

Frankrig møder Ungarn, og Sverige får den letteste opgave mod Qatar.

Nu får vi de knald-kampe, vi har savnet hidtil, og der bliver ingen lette kampe i resten af ugen frem mod finalen på søndag.

Har danskerne haft det for let, eller har de sparet på kræfterne til de store finaler?

Svaret får vi i de kommende dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Live: AaB får underkendt mål 

Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce