Annonce
Odder

Danskerne bliver hjemme: Lokale hoteller løbet over ende

Norsminde Kro har i år fået indrettet en gårdhave med udeservering. Privatfoto
Både Norsminde Kro og Montra Odder Parkhotel melder om næsten alt udsolgt.

Odder: Medmindre man er heldig og støder ind i en aflysning, er det stort set umuligt at booke et hotelværelse i Odder Kommune her midt i sommerferien.

Sådan lyder meldingen fra både Norsminde Kro og Montra Odder Parkhotel, som råder over henholdsvis 27 og 78 værelser. De lige nu er alle optaget, og langt de fleste gæster er danske familier.

- I forhold til tidligere somre er gæsterne i år meget anderledes. Vi mærker virkelig, at danskerne bliver hjemme. Specielt børnefamilierne fylder meget mere end normalt på vores hoteller, fortæller Thomas Weifenbach Jensen, der er administrerede direktør for de fire Montra-hoteller, som ligger i henholdsvis Sabro, Thyborøn, Hirshals og Odder.

Annonce

Alle steder bugner ordrebøgerne med bestillinger på hotelophold af tre-otte dages varighed.

Det samme oplever hoteldirektør Søren Pedersen fra Norsminde Kro. Også han går og nyder, at alle værelser udlejet, og at gæsterne sætter pris på hyggen omkring havnen. Specielt hans nyindrettede gårdhave med udeservering trækker folk til.

Åben gårdhave

Her kommer både kroens gæster og folk, som henter takeaway i form af hjemmelavede ribbensandwiches. Normalt er kroens køkken kendt for at lave gourmet-retter i den lidt dyre ende.


Folk, der ønsker god mad, betaler gerne for det - også børnefamilier.

Søren Pedersen, indehaver af Norsminde kro


- Vi har ikke sænket priserne i vores restaurant eller i brasseriet for at lokke et andet klientel til. Folk, der ønsker god mad, betaler gerne for det - også børnefamilier. Men vi har tilpasset vores tilbud, så der alle noget for alle, siger han.

Både Søren Pedersen og Thomas Weifenbach Jensen er sikre på, at de nok skal klare sig, selv om deres hoteller og restauranter var lukket ned i tre måneder. De påskønner begge to de hjælpepakker, som staten har bidraget med for at sikre dem overlevelse. Blandt andet lønkompensation, som har gjort, at man begge steder har kunnet beholde personalet, selv om der ikke var noget at lave.

- Heldigvis kunne vi flytte alle vores selskaber til efter 1. august, så vores fremtid er lys, og vi ser frem til en travl sensommer, siger Søren Pedersen, der i lighed med Thomas Weifenbach Jensen advarer imod at tro, at danskerne fremover vælger at holde sommerferie i Danmark.

- Jeg tror, at denne sommer er helt specielt på grund af corona. Til næste år vil vores sommergæster nok igen blive et miks af danskere og udlændinge - og i en mindre strøm end lige nu, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet bekræfter: 20-årigt voldsoffer er afgået ved døden

Horsens

Se video: Mindst syv betjente til stede ved retten, da sigtet i Nørretorv-sagen blev fremstillet

Horsens

Mandagens coronatal: God grund til glæde i Horsens - men flere sogne i oplandet har høje smittetal

Annonce