Annoncørbetalt indhold

Danskere kan rejse til USA på Visa-Waiver programmet

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når du som dansk statsborger vil rejse ind i USA, er det ikke som det var for f.eks. 30 år siden, hvor du skulle huske at ansøge om et visum før rejsen. Det skyldes det såkaldte Visa-Waiver program, der igennem de sidste mange år har gjort det langt lettere for andre statsborgere at komme ind i staterne.


Annonce

Et program der gør det langt lettere for andre statsborgere at rejse ind i USA

USA Visa Waiver programmet blev introduceret tilbage i 1986. Programmet har været med til at gøre det lettere for visse lande at rejse til USA, for ved at være en del af dette program, kan statsborgere i de pågældende lande rejse ind i staterne, uden at skulle ansøge om et visum først.

Programmet har siden det så dagens lys vokset sig større. Til en start indtrådte Japan og Storbritannien i programmet. De efterfølgende år har flere lande valgt at træde ind i programmet og det ser ud til at der arbejdes på endnu flere. Danmark blev en del af USA Visa Waiver programmet tilbage i år 1991.

Efter de historiske terrorangreb den 11. september 2001, valgte USA at stramme op på reglerne for indrejsende, for at skabe en større sikkerhed mod terrorangreb fremadrettet. Der var de førstkommende år restriktioner i forhold til passets kvalitet, således at der ikke kunne snydes med dette ved indrejse og i 2006 så USA det nødvendigt at kræve at de indrejsende også havde en rejsegodkendelse, også kaldet et ESTA.


En elektronisk rejsegodkendelse med mange fordele

Et ESTA er ikke det samme som et visum. Det er en langt lettere og hurtigere måde at sikre staterne uden at det samtidig kræver den enorme ansøgningsproces der kan opleves når man vil ansøge om visum til at rejse ind i andre lande.

Et ESTA er en elektronisk rejsegodkendelse. Når du skal udfylde din ansøgning til et ESTA, foregår det elektronisk og du får ligeledes din rejsegodkendelse tilbage elektronisk. Dette har mange fordele med sig, som bl.a. at behandlingstiden er skåret ind til benet og der er heller ikke ventetid med posten. I forhold til klimaet er der desuden en kæmpe besparelse på unødig brug af papir, for ikke engang det endelige ESTA er i papirformat.

Dit ESTA er altså ikke af papir, men en elektronisk registrering på dig. Det bliver registreret på det pas du har søgt dit ESTA med og du har dermed også den store fordel, at der er lidt mindre papir og dokumenter til rejsen, der skal holdes styr på helt til din hjemkomst.


Et gyldigt pas og kendskab til dine rejsedetaljer

For at dit ESTA fungerer som den sikkerhedsmæssige funktion der er tiltænkt, vil der være krav om at du kan oplyse dine rejsedetaljer for dit ophold i staterne. Det kan f.eks. være oplysninger om hvilken adresse du har planer om at bo på under dit ophold, samt hvilke flyafgange du har påtænkt dig at benytte dig af. Du kan derfor ikke søge om dit ESTA før du har sikret dig disse oplysninger.

Noget andet der er smart at have styr på inden du skal søge om et ESTA er, at dit pas er gyldigt for hele den periode du har planer om at rejse i. Da dit ESTA bliver registreret igennem dit pas, er det vigtigt at du ikke tager afsted og fornyer dit pas efter at du har modtaget dit ESTA. Dit nye pas vil nemlig have et andet pasnummer og ingen registrering for en rejsegodkendelse af dig.

Det vil altså sige at du bør tjekke dit pas og eventuel forny dit pas som det første, med det samme du ved at du gerne vil rejse afsted til USA. Med det samme du har en nogenlunde idé om hvilken periode du ønsker at rejse på, kan du med fordel finde dine flyafgange som det næste. Som oftest vil du opleve at jo hurtigere du er ude i forhold til at booke fly, jo billigere vil dine flybilletter være.

Når du skal finde dine flyafgange, er det selvfølgelig en god idé at du samtidig har en nogenlunde idé om, hvor du har planer om at opholde dig i staterne. USA dækker over et stort område og det vil derfor ikke give meget mening at finde fly fra Danmark til østkysten af USA, hvis du egentlig har planer om at opholde dig på vestkysten. Det giver derfor mest mening at finde opholdsadresse og fly i nogenlunde samme omgang.


Søg om ESTA i god tid, så du har luft til at klare alt det andet optil afrejse

Når du har styr på pas og alle dine rejsedetaljer er du klar til at søge om dit ESTA. Du kan sagtens søge om dit ESTA i god tid, for det har en gyldighedsperiode på op til 2 år eller så længe dit pas er gyldigt selvfølgelig. Selve dit ophold må dog ikke overstige 90 dage, men de 90 dage er gældende fra du rejser ind i USA og har derfor heller ikke nogen påvirkning af om du ansøger om dit ESTA 3 måneder før afrejse.

Det tager ikke lang tid at søge om dit ESTA, fordi det hele netop er så moderne og elektronisk nu. Der siges at du indenfor 3 døgn har din rejsegodkendelse med dig, men nogle oplever at de allerede modtager en kvittering på deres mail, en time efter ansøgningen.

Det er dog ikke at anbefale at du venter til der er 3 dage før afrejse. Der er rigeligt med ting du skal holde styr på, f.eks. bagagestørrelse og vægt samt forsikringer, så gør dig selv en tjeneste og klar de ting der kan klares i god tid før afrejse.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.