Annonce
Erhverv

Nedskrivning gør Danske Bank 2,3 milliarder mindre værd

Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters
Danske Bank oplever pres på indtægterne, og samtidig må banken bruge flere penge på værn mod hvidvask.

Danske Bank-aktien slutter en svær dag på fondsbørsen med et fald på 2,6 procent og lander på 101,5 kroner tirsdag eftermiddag.

Danske Bank-aktien faldt fra morgenstunden med 2,5 procent, og bankpapiret placerede sig dermed nederst i det toneangivende C25-indeks over de største danske aktier.

Ved lukningen tirsdag eftermiddag er Danske Bank-aktien rykket en plads op i C25-indekset og slutter dagen som næstsidst.

Med nedskrivningen taber Danske Bank 2,33 milliarder kroner i aktieværdi.

Faldet kommer i kølvandet på, at Danske Bank mandag aften nedjusterede sine forventninger til resultatet for 2019 med en milliard kroner.

Danske Bank forventer et overskud på 13-15 milliarder kroner for 2019, mens forventningen forud for mandagens nedjustering var 14-16 milliarder kroner.

Nedjusteringen har rod i, at banken ikke længere forventer at få så mange penge i kassen som tidligere.

Renterne befinder sig i øjeblikket på et historisk lavt niveau, og det gør det vanskeligere for Danske Bank at tjene lige så mange penge som normalt.

Desuden har indtægterne fra kundernes handel med værdipapirer som aktier og obligationer - i banksprog kendt som handelsindtægter - ikke været så høje som forventet gennem 2019.

Dertil kommer, at Danske Banks udgifter forventes at blive 500-600 millioner højere i 2019, end der tidligere var lagt op til.

Det hænger blandt andet sammen med, at banken bruger flere penge på at sikre sig mod hvidvask, så banken ikke igen bliver involveret i en sag som hvidvasksagen i Danske Banks estiske filial.

Som følge af udviklingen i resultaterne varsler Danske Bank, at den senere i år vil komme med en plan for, hvordan banken kan skabe bedre resultater på sigt.

Danske Bank-aktien er i 2019 faldet 21 procent.

/ritzau/

Link til meddelelse på Danske Banks hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce