Annonce
Sport

Dansk landstræner: Kvindefodbolden buldrer frem

Lars Søndergaard har kvalificeret Danmark til EM-slutrunden i England i 2022, og næste skridt er VM i Australien. Danmark har ikke været til VM siden 2007. Foto: Scanpix.
Lars Søndergaards store mål er at få Danmark til VM i Australien for første gang siden 2007.

Horsens: Bare vent og se. Kvindefodbolden buldrer frem. Folk skal bare have nogle spillere, som de kender. Så får vi langt større tilskuertal og større seertal på tv.

Lars Søndergaard, dansk landstræner, er blevet kastet lige ud i kvindefodboldens enorme fremgang på verdensplan.

- Danske familier klæber til skærmen, når der er kvindehåndbold. Sådan bliver det også med kvindefodbold, og det tager ikke mange år, forudser Lars Søndergaard.

Annonce

England har tilskuertal omkring 30.000-40.000 til kampene mellem Chelsea, Manchester City, Arsenal, Everton og Liverpool, og der ventes udsolgt til EM-slutrunden i England, hvor man bl.a. spiller på Old Trafford.

Lars Søndergaard er i Horsens med sit kvindelandshold. På torsdag kl. 18 spiller Danmark mod Australien.

Satte os tilbage

Horsens havde udsolgt til EM-revancen mellem Holland og Danmark, men kampen blev aflyst på grund af krigen med DBU.

- Kvindefodbolden red på en bølge efter EM-sølvmedaljerne i Holland, men meget blev ødelagt af aflysningen, først af kampen i Horsens, dernæst af kampen mod Sverige. Det satte os tilbage, siger Lars Søndergaard.

Med sin beskedne facon er han meget populær hos spillerne. Han nåede toppen, da Danmark midt under coronaen vandt EM-kvalifikationskampen i Italien og kvalificerede Danmark til EM-slutrunden.

- Det var en fantastisk kamp i Italien. I dag er vi nummer 16 på verdensranglisten. Der er mange stærke nationer på verdensplan. Australien er en af dem. da Kasper Hjulmand blev landstræner, mødte han Belgien og England. Sådan er det også hos kvinderne. Vi ønskede at møde nogle af de allerbedste fra top-10. Nu får vi Australien i Horsens og Spanien i Madrid. Spanien har lige slået Hollands europamestre, siger han. For os er det en målestok.

Annonce

Stjernespiller

- I kan glæde jer til at se Australien. De kommer med Samantha Kerr, der spiller sammen med pernille Harder i Chelsea og er topscorer i den engelske liga, siger Lars Søndergaard, der har kontrakt med DBU til og med VM i Australien.

Samantha Kerr er så populær, at hun blev kåret som årets australier.

HB Køges danske mesterskab er et godt bevis på, at der er ved at ske en masse i dansk kvindefodbold.

- HB Køge er rykket op fem år i træk. Deres fem bedste spillere er amerikanere, og de har Per Rud til at udvikle kvindefodbolden. FC Nordsjælland og AGF er nye i ligaen, og nu kommer alle kvindekampene på Viaplay. Mine landsholdsspillere kommer stadig primært fra udenlandske klubber. Da jeg startede som landstræner, var der 8-10 danskere i udlandet. Nu er der omkring 40. Det har givet en markant udvikling, siger han.

Annonce

God assistent

- Jeg har haft stor glæde af Katrine Pedersen fra Stensballe som assistenttræner, men det er fint for hende at komme ud og stå egne ben som ny cheftræner i AGF, samtidig med at hun tager pro-licens.

- Jeg har lært en masse om kvindefodbold, siden jeg blev landstræner. Det er en enorm udvikling, jeg er en del af, og det er spændende at være med til. Jeg elsker det. Det er interessant at opleve, hvilken enorm forståelse en spiller som Pernille Harder har af det taktiske.

- Glæd jer til at se landsholdet og EM i England i 2022, siger Lars Søndergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce