Annonce
Debat

Dansk landbrug og de ansvarlige politikere bag vildsvinehegnet kan roligt ranke ryggen

Jørn Dohrmann. Arkivfoto

Læserbrev: I Frankrig sætter man hæren ind mod vildsvin, og der sættes hegn op på grænsen mellem Belgien og Frankrig i et forsøg på at bremse op for afrikansk svinepest.

I andre europæiske lande har man ligeledes sat hegn op med samme formål, men alligevel er det som om, at modstanderne af et dansk vildsvinehegn tror, at det kun er noget, vi finder på herhjemme. Selvom det forholder sig stik modsat.

Det er som om, at modstandere af sikring af den danske svineproduktion ikke helt forstår, at et hegn naturligvis ikke skal stå alene.

Vi skal også have vildtkameraer, måske snore over jorden i forbindelse med alarmer og jægere sat ind i kampen mod de vildsvin, der kan blive bærere af afrikansk svinepest.

Sidstnævnte vil kræve, at skyttekæder af jægere får lov til at gå på andres jorder i tilfælde af et vildsvinevarsel på det konkrete areal/område.

Men det er utroligt vigtigt, at vi ikke bare lader stå til, men er kreative når det gælder bekæmpelsen af afrikansk svinepest.

Milliarder og tusindvis af arbejdspladser står på spil, og vi skal udvise rettidig omhu. At nogle personer i de såkaldte "grønne foreninger" ikke helt forstår alvoren, skal ikke forhindre os andre - på linje med de øvrige EU-lande - at tage truslen alvorligt.

Dansk landbrug og de ansvarlige politikere bag hegnet kan roligt ranke ryggen.

Annonce

Milliarder og tusindvis af arbejdspladser står på spil, og vi skal udvise rettidig omhu.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Formand i replik: Mangel på halkapacitet bremser kommunens vision om flere idrætsaktive borgere

Læserbrev: Horsens Folkeblad skrev lørdag 19. oktober, at det halter med halgulv, og at det kun er Københavns Kommune, der er ringere stillet end Horsens Kommune. Formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget, Jakob Bille, mener ikke, at der er et problem, da flere nye haller er på vej. Han mener endvidere, at flere nye kunstgræsbaner samtidig vil frigøre indendørs kapacitet. Line Læsøe fra Sport Horsens betragter sin egen lokalforening og mener på den baggrund, at kapaciteten kunne udnyttes bedre, end den bliver i dag. Til trods for at vi i Østbirk nu i godt et år har haft to haller, er virkeligheden hos os i Østbirk IF en anden. Vi er taknemmelige for vores nye hal. Den erstattede skolens gymnastiksal, og vi har derfor fået samlet næsten alle foreningens aktiviteter i eller omkring Østbirkhallen, og det har givet et kæmpe løft til det sociale liv i ØIF. Men det halter stadig med kapaciteten. I ØIF har vi 10 aktivitetsudvalg med et varieret idrætstilbud til borgerne i og omkring Østbirk. Skolen råder over hallerne i dagtimerne, men deler velvilligt med ØIF's senioridrætsudøvere og tennisspillere. Mellem kl. 15 og 21 (nogle dage til kl. 22) er hallen fuldt booket - ofte med tre igangværende aktiviteter på samme tid. Så jeg har vanskeligt ved at få øje på, hvordan vi i ØIF skulle kunne udnytte kapaciteten bedre, end vi gør i dag. Det er svært at få haltidskabalen til at gå op, og der må indgås kompromiser for at skabe plads til alle. Byrådet har besluttet, at de næste kunstgræsbaner skal placeres i Østbirk og Hovedgård. Der er næsten dobbelt så mange fodboldspillere i Østbirk som i Hovedgård, så vi har en forventning om, at analyse og sund fornuft sender den første af de to nye baner til Østbirk. Men vi har ingen forventning om, at det vil flytte mere af fodbolden ud af hallen og derved frigøre tid til andre aktiviteter. Horsens Kommune har en vision om, at 10.000 flere borgere skal være idrætsaktive om fem år. Lidt løs hovedregning fortæller, at 350 flere borgere i Østbirk skal være idrætsaktive. I ØIF er vi ca. 1300 aktive, og vi skal så forventeligt skaffe kapacitet til en stor andel af de yderligere 350 idrætsaktive borgere. I ØIF har vi allerede arbejdet med kommunens vision, og vi har klare mål om at starte endnu flere aktiviteter, f.eks. floorball og basketball, op. Men visionen bremses desværre af mangel på haltider, medmindre vi udvider dagen yderligere eller nedlægger andre aktiviteter. Det første bliver vanskeligt at gennemføre, og det sidste giver ingen mening. Så det kan godt være, at kapaciteten andre steder i kommunen kan udnyttes bedre, men det er ikke tilfældet i ØIF. Vi har viljen til at arbejde med på Horsens Kommunes vision, men vejen mangler.

Annonce