Annonce
Erhverv

Dansk kongetal afslører beskeden jobskabelse i december

I december blev der færre offentligt beskæftigede, mens jobvæksten i den private sektor fortsatte.

Mod slutningen af sidste år fladede jobvæksten i Danmark ud. Danmarks Statistiks tal for beskæftigelsen viser, at der forsvandt omkring 1700 job i den offentlige sektor i december. Samtidig blev der skabt omkring 2100 i den private sektor.

Selv om det er en lille opbremsning i forhold til resten af 2018, er der stadig grund til glæde, mener cheføkonom hos Dansk Byggeri Bo Sandberg.

- Selv om jobvæksten fladede ud mod slutningen af året, blev der i løbet af 2018 hver eneste dag, året rundt i snit skabt 125 nye lønmodtagerjob, heraf de 14 i byggeriet, siger han i en skriftlig kommentar.

Tallene for beskæftigelsen tiltrækker sig mere opmærksomhed end tidligere, hvor tallet for bruttonationalproduktet (bnp) har været i fokus.

Men mange efterfølgende revideringer af de løbende bnp-tal har givet økonomer grund til at studere tallene for beskæftigelsen tættere, når man måler dansk økonomis form, mener Bo Sandberg.

Cheføkonom Erik Bjørsted fra tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd skriver i en skriftlig kommentar, at selv om den samlede jobvækst i december var beskeden i forhold til resten af året, er der ingen grund til alarm.

- Jobfremgangen i december er trukket ned af et fald i den offentlige beskæftigelse, mens den private beskæftigelse heldigvis er vokset med 2100 personer. Dagens tal er derfor ikke udtryk for, at vi har ramt muren, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce